3 Temmuz 2012 Salı

0

MANTAR SOSLU KÖFTE




MALZEMELER

Köfte malzemeleri:

Yarım kilo köftelik kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kimyon
Karabiber

Sos malzemeleri:
1 paket kültür mantarı
1 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber
2 -3 adet domates
Tuz,Kekik,Pul biber (tercihe göre)
1 bardak su
Yağ

YAPILIŞI

Derin bir kaba kıymayı,ekmek içini,yumurtayı,rendelenmiş soğanı,doğranmış maydanozu yağı,tuzu ve baharatları koyup iyice yoğurun.Yağlanmış fırın tepsisine isterseniz düz elinizle bastırarak yayın isterseniz tek tek şekil vererek koyun.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında çok kurutmadan pişirin.
Köfteleriniz pişerken Mantarları yıkayın ve doğrayın.Üzerine limon sıkıp harmanlayın(kararmaması için)
Tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.Doğranmış soğan ve biberleri ilave edip yağda soteleyin.Rendelediğiniz domatesi ve baharatları ekleyip karıştırın.Suyunu ilave edip 15 dakika kadar pişirin.Pişen mantarları köftenin üzerine koyarak servis edin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top