25 Eylül 2013 Çarşamba
0
Malzemeler:
* 7-8 tane kırmızı gül biber
* 1/2 paket pişmiş makarna
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 7-8 parça kaşar peyniri
* Tuz,baharat
Yapılışı: Kırmızı gül biberlerin içlerini çıkarın yıkayın,kurutun, içlerini az tuzlayın ve içine biraz tereyağ koyun, pişmiş makarnayı içine doldurun, makarnaların üzerine yine biraz tereyağ koyun
yağlı kağıt yaydığınız tepsiye dizin 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana da kadar tutun,fırından çıkarmanıza yakın her birinin üzerine kaşar dilimi koyun kaşar eriyince sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Makarna dolması çok lezzetli bir yemek oluyor.
* Şiddetle tavsiye ediyorum.
* Evinizde kalan her çeşit makarnayı değerlendirebilirsiniz.
* Ben domates soslu yaptığım makarnayı kullandım.
* Domates soslu makarnayı domates sosuna biraz dövülmüş sarımsak ekliyorum.
* Domates sosuna biraz ketçap eklerseniz daha lezzetli olacaktır.
* Makarna yerine kuskus kullanabilirsiniz.
* Gül biber her yörede olmayabilir.
* Gül biber bizim buralarda pazarlarda marketlerde oldukça çoktur.
* Genelde Marmara bölgesinde bulunuyor.
* Daha önce de kahvaltılık olarak yapmıştım.
* Resim sayısını çok koydum her aşamayı göstermek istedim.
* Makarna yerine kuskus koyarsanız pişmiş makarnaya yumurta ilave edin.
* Biberleri kestiğinizde içinden dökülür.
* Makarna dolmasını keserek yemenizi tavsiye ediyorum.
* Makarnaları doldurunca üzerine tereyağ çok yakışıyor.
* Ben makarnanın içine beyaz peynir ve bolca maydanoz ve dere otu kıydım.
* Baharat, tuz ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Malzemelerden kısmak yemeği lezzetsiz yapar ama sağlıklı kılar.
* Ben az yemek koşulu ile malzemeden kısmıyorum.
* Makarna dolmasının hastası oldum.
* Başka çeşit biberlerle deneyebilirsiniz.
* Başka dolma ve sarmalar için Tık.Tık.
ADAM ADAMA YÜK DEĞİL, BU CAN GÖVDEYE MÜLK DEĞİLDİR.
ÇOK LEZZETLİ MAKARNA DOLMASI
Malzemeler:
* 7-8 tane kırmızı gül biber
* 1/2 paket pişmiş makarna
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 7-8 parça kaşar peyniri
* Tuz,baharat
Yapılışı: Kırmızı gül biberlerin içlerini çıkarın yıkayın,kurutun, içlerini az tuzlayın ve içine biraz tereyağ koyun, pişmiş makarnayı içine doldurun, makarnaların üzerine yine biraz tereyağ koyun
yağlı kağıt yaydığınız tepsiye dizin 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana da kadar tutun,fırından çıkarmanıza yakın her birinin üzerine kaşar dilimi koyun kaşar eriyince sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Makarna dolması çok lezzetli bir yemek oluyor.
* Şiddetle tavsiye ediyorum.
* Evinizde kalan her çeşit makarnayı değerlendirebilirsiniz.
* Ben domates soslu yaptığım makarnayı kullandım.
* Domates soslu makarnayı domates sosuna biraz dövülmüş sarımsak ekliyorum.
* Domates sosuna biraz ketçap eklerseniz daha lezzetli olacaktır.
* Makarna yerine kuskus kullanabilirsiniz.
* Gül biber her yörede olmayabilir.
* Gül biber bizim buralarda pazarlarda marketlerde oldukça çoktur.
* Genelde Marmara bölgesinde bulunuyor.
* Daha önce de kahvaltılık olarak yapmıştım.
* Resim sayısını çok koydum her aşamayı göstermek istedim.
* Makarna yerine kuskus koyarsanız pişmiş makarnaya yumurta ilave edin.
* Biberleri kestiğinizde içinden dökülür.
* Makarna dolmasını keserek yemenizi tavsiye ediyorum.
* Makarnaları doldurunca üzerine tereyağ çok yakışıyor.
* Ben makarnanın içine beyaz peynir ve bolca maydanoz ve dere otu kıydım.
* Baharat, tuz ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Malzemelerden kısmak yemeği lezzetsiz yapar ama sağlıklı kılar.
* Ben az yemek koşulu ile malzemeden kısmıyorum.
* Makarna dolmasının hastası oldum.
* Başka çeşit biberlerle deneyebilirsiniz.
* Başka dolma ve sarmalar için Tık.Tık.
ADAM ADAMA YÜK DEĞİL, BU CAN GÖVDEYE MÜLK DEĞİLDİR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder