29 Eylül 2013 Pazar
0
Malzemeler:
Hamuru İçin:
* 1 kg. elenmiş un
* Tuz
* Bir kaç damla sirke
* Ilık su
Yapılan Hamur İçin:
* Bolca zeytinyağı veya sıvı yağ
İç Harcı İçin Malzemeler:
* 200 gr yağsız dana kıyma
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 10-15 dal ince kıyılmış maydanoz
* Tuz,Baharat çeşitleri
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane çiğden rendelenmiş patates
Üzeri İçin Malzemeler:
* 1 tane yumurta
* Bolca susam
Yapılışı: Öncelikle hamur malzemeleri iyice yoğurun, kulak memesi yumuşaklığından biraz sert bir hamur elde edin,hamuru büyük bir kase kadar 6 tane bezeye ayırın, yağlanmış tepsiye dizin üzerine bolca yağ dökün , 1 saat üzeri kapalı olarak bekletin, diğer tarafta kıymayı soğanla kavurun tuzunu,baharatını,yeşilliğini ve rende patatesi ekleyin ve kavurma işlemini bitirin soğumaya bırakın. Dinlenen hamurun 3 tanesini üst üste alın ve tepsi büyüklüğünde elinizle veya oklava ile açın, yağlanmış tepsiye yayın, üzerine soğuyan kıymalı harcı bolca yayın, diğer hamura aynı işlemi uygulayın ve kıymalı harcın üzerine yerleştirin, hamura bolca çırpılmış yumurta sürün, susam ekin 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek ılık servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Mayasız köy pidesi lezzetli ve pratik bir börektir.
* Kıyma harcını sıra ile kavurun.
* Tuz,yağ,baharat ve yeşillik miktarları size kalmıştır.
* Benim hamurum biraz yumuşak oldu,siz daha sert yoğurun.
* Çekimlerden kalan hamurla yaptım.
* Hamura konulan sirke lezzet ve hamuru kat kat yapar.
* Hamurun suyunu göz kararı ile ayarlayın.
*Hamura tuz koymayı kesinlikle unutmayın.
* Unu elerseniz daha iyi bir hamur elde ederseniz.
* Pideyi biraz çıtır çıtır pişirin.
* Hamur yapmanın püf noktaları için Tık Tık.
BOSTAN YEŞİLKEN PAZARLIĞA OTURULMAZ.
MAYASIZ EV (KÖY) PİDESİ
Malzemeler:
Hamuru İçin:
* 1 kg. elenmiş un
* Tuz
* Bir kaç damla sirke
* Ilık su
Yapılan Hamur İçin:
* Bolca zeytinyağı veya sıvı yağ
İç Harcı İçin Malzemeler:
* 200 gr yağsız dana kıyma
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 10-15 dal ince kıyılmış maydanoz
* Tuz,Baharat çeşitleri
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane çiğden rendelenmiş patates
Üzeri İçin Malzemeler:
* 1 tane yumurta
* Bolca susam
Yapılışı: Öncelikle hamur malzemeleri iyice yoğurun, kulak memesi yumuşaklığından biraz sert bir hamur elde edin,hamuru büyük bir kase kadar 6 tane bezeye ayırın, yağlanmış tepsiye dizin üzerine bolca yağ dökün , 1 saat üzeri kapalı olarak bekletin, diğer tarafta kıymayı soğanla kavurun tuzunu,baharatını,yeşilliğini ve rende patatesi ekleyin ve kavurma işlemini bitirin soğumaya bırakın. Dinlenen hamurun 3 tanesini üst üste alın ve tepsi büyüklüğünde elinizle veya oklava ile açın, yağlanmış tepsiye yayın, üzerine soğuyan kıymalı harcı bolca yayın, diğer hamura aynı işlemi uygulayın ve kıymalı harcın üzerine yerleştirin, hamura bolca çırpılmış yumurta sürün, susam ekin 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek ılık servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Mayasız köy pidesi lezzetli ve pratik bir börektir.
* Kıyma harcını sıra ile kavurun.
* Tuz,yağ,baharat ve yeşillik miktarları size kalmıştır.
* Benim hamurum biraz yumuşak oldu,siz daha sert yoğurun.
* Çekimlerden kalan hamurla yaptım.
* Hamura konulan sirke lezzet ve hamuru kat kat yapar.
* Hamurun suyunu göz kararı ile ayarlayın.
*Hamura tuz koymayı kesinlikle unutmayın.
* Unu elerseniz daha iyi bir hamur elde ederseniz.
* Pideyi biraz çıtır çıtır pişirin.
* Hamur yapmanın püf noktaları için Tık Tık.
BOSTAN YEŞİLKEN PAZARLIĞA OTURULMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder