12 Ocak 2014 Pazar
0
Baklagiller grubuna giren kuru sebzeler:
* Kuru fasulye çeşitleri
* Nohut
* Börülce
* Barbunya
* Mercimek
* Kuru bakla
Baklagilleri Pişirmeye Hazırlama Teknikleri:
* Pişirmesi yaş sebzelerden daha kolaydır.
* Baklagiller çok iyi ayıklanmalı ve yıkanmalıdır.
* Pişirirken tanelerin daha kolay ve güzel pişmesi için mutlaka akşamdan ılık su içinde bekletmek gerekir.
* Pişme esnasında ıslatılan suyu yemeğe katabilirsiniz.
* Islama suyu gazve şişkinlik yapar diye bilinse de besin değeri yüksektir.
* Baklagillerin gaz yapan yeri dış kabuklarıdır.
* Islatılmış baklagilleri isteyen pişirmeden biraz haşlayabilir.
* Baklagilleri haşlarsanız bu suyu yemeğe ilave edin.
* Ben ıslatılmış baklagilleri ( Barbunya hariç) hemen yemek için kullanıyorum.
* Barbunyanın kara suyu haşlayarak çıkartıyorum.
* Yemeğe pişme sırasında su eklemek gerekirse mutlaka sıcak su ilave edin.
* Soğuk su tanelerin sertleşmesine neden olur.
* Baklagillere tuzu yemeğin ocaktan alınmasına yakın konmalıdır.
* Baklagillere tuz en son konulmalıdır.
* Çabuk pişsin diye karbonat veya soda koymamalıdır.
* Besin değerine katkı maddeleri zarar verir.
* Islatıp süzdüğünüz baklagilleri difrizde saklayıp pişirme sırasında kullanabilirsiniz.
* Çabuk pişmesi ve zamandan kazanmak için düdüklüde pişirilmelidir.
* Düdüklüde pişirdiğiniz yemeklerin besin değeri kaybolmaz.
* Normal ocakta pişireceksiniz kısık ateşte pişirmelisiniz.
* Fırında yapılan baklagillerde çok lezzetli olur.
* Güveçte yapılan baklagilleri kısık ateşte pişirilmelidir.
* Kuru baklagilleri bol suyla pişirmek gerekir.
* Kuru baklagil yemekleri durdukça suyunu çeker
* Tuzunu fazla kaçırmayın yemek durdukça tuzlanır.
* Baklagil yemeklerine bol soğan koymalıdır.
* Soğan yemeklere lezzet katar.
* Soğan çok ince kıyılmalıdır.
* Baklagilleri etli veya zeytinyağlı yapabilirsiniz.
* İstediğiniz şekilde salatalarını yapabilirsiniz.
BAKLAGİLLERİN PİŞİRİLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
Baklagiller grubuna giren kuru sebzeler:
* Kuru fasulye çeşitleri
* Nohut
* Börülce
* Barbunya
* Mercimek
* Kuru bakla
Baklagilleri Pişirmeye Hazırlama Teknikleri:
* Pişirmesi yaş sebzelerden daha kolaydır.
* Baklagiller çok iyi ayıklanmalı ve yıkanmalıdır.
* Pişirirken tanelerin daha kolay ve güzel pişmesi için mutlaka akşamdan ılık su içinde bekletmek gerekir.
* Pişme esnasında ıslatılan suyu yemeğe katabilirsiniz.
* Islama suyu gazve şişkinlik yapar diye bilinse de besin değeri yüksektir.
* Baklagillerin gaz yapan yeri dış kabuklarıdır.
* Islatılmış baklagilleri isteyen pişirmeden biraz haşlayabilir.
* Baklagilleri haşlarsanız bu suyu yemeğe ilave edin.
* Ben ıslatılmış baklagilleri ( Barbunya hariç) hemen yemek için kullanıyorum.
* Barbunyanın kara suyu haşlayarak çıkartıyorum.
* Yemeğe pişme sırasında su eklemek gerekirse mutlaka sıcak su ilave edin.
* Soğuk su tanelerin sertleşmesine neden olur.
* Baklagillere tuzu yemeğin ocaktan alınmasına yakın konmalıdır.
* Baklagillere tuz en son konulmalıdır.
* Çabuk pişsin diye karbonat veya soda koymamalıdır.
* Besin değerine katkı maddeleri zarar verir.
* Islatıp süzdüğünüz baklagilleri difrizde saklayıp pişirme sırasında kullanabilirsiniz.
* Çabuk pişmesi ve zamandan kazanmak için düdüklüde pişirilmelidir.
* Düdüklüde pişirdiğiniz yemeklerin besin değeri kaybolmaz.
* Normal ocakta pişireceksiniz kısık ateşte pişirmelisiniz.
* Fırında yapılan baklagillerde çok lezzetli olur.
* Güveçte yapılan baklagilleri kısık ateşte pişirilmelidir.
* Kuru baklagilleri bol suyla pişirmek gerekir.
* Kuru baklagil yemekleri durdukça suyunu çeker
* Tuzunu fazla kaçırmayın yemek durdukça tuzlanır.
* Baklagil yemeklerine bol soğan koymalıdır.
* Soğan yemeklere lezzet katar.
* Soğan çok ince kıyılmalıdır.
* Baklagilleri etli veya zeytinyağlı yapabilirsiniz.
* İstediğiniz şekilde salatalarını yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder