Bu böreği iki hafta önce hazırlamıştık, ancak geçen hafta grip olup yataklara düştüğüm için ancak şimdi yayınlayabiliyorum. Eskiden de grip olurduk ama böyle yataklara düşmezdik.
Biz mi yaşlandık, yoksa bu gripler mi değişti bilemiyorum.
Annem ile birlikte hazırladığımız böreklerin pişmiş halinin,
hatta şöyle tabağa konulmuş ve yemeye hazır halinin de fotoğrafı yok tabii ki...
Fotoğrafını çekmeme bile fırsat vermeden yediler ;)
Nasıl bir lezzetten bahsettiğimi siz düşünün...
Malzemesi
Hamuru için
2,5-3 su bardağı su (yarım litre)
Tuz
Alabildiği kadar un
İçi için
Peynir
4 yemek kaşığı Yoğurt
Maydanoz (isteğe bağlı)
Yufkaların arasına
Yarım paket margarin (eritilecek)
yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Çok sert olmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur ve 15-20 dakika üzeri örtülerek dinlendirilir.
Fotoğraftaki gibi pazılanır. (Ben 3 tepsi yaptığım için pazılar fazla siz hamuru 4'e bölün)
Önce bir parçasını servis tabağından azıcık daha büyük şekilde (biraz un ile) açılır ve üzeri yağlanır. İkinci pazı da aynı şekilde açılır ve ilk yufkanın üzerine konulur, onunda üzeri yağlanır. Bu işlem 3. ve 4. pazılar içinde uygulanır.
Sonuç olarak bir tepsi için 4 pazı açılarak ikişerli olarak yağlanır. Fotoğraftaki gibi iki yufka elde etmiş olacağız ve bu şekilde 5 dakika kadar dinlendirilir.
Önce ilk yufka temiz bir örtünün üzerine alınır ve kenarlarından çekerek fotoğraftaki gibi açılır.
Açıldıktan sonra tekrar yağlayacağız.
İç malzememiz için peynir, yoğurt ve maydanoz karıştırılır ve bu karışımın yarısı yufkanın üzerine yayılır. Örtünün bir kenarından kaldırarak yufka rulo halinde sarılır.
Rulo halindeki hamur kendi çevresine sarılır ve tepsiye alınır.
İkinci yufkaya da aynı işlem yapılır ve ilk böreğin çevresine sarılır.
Üzeri güzelce yağlanır, başka bir şey sürülmez.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir ve afiyetle yenir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder