25 Kasım 2009 Çarşamba

0

3 Boyutlu Şal Yapımı

Boyunluğun yapımı için Seddosh arkadaşıma söz vermiştim ama önümüzün bayram olması nedeniyle biraz geçiktirdim, kusura bakma arkadaşım.... Bu yazıyı hazırlamıştım ama yine bilgisayardaki problem yüzünden yayınlayamadım bayramın 3. günü ancak bilgisayarım oldu fakat şimdi bloğuma yeni girebiliyorum. Bu bilgisayar ya beni deli edecek ya ben onu mefta edeceğim bakalım hangimiz daha inatçı çıkıcaz önümüzeki günlerde belli olacak :))

Neyse diyorum...

Seddosh arkadaşımız örgü bildiği için sadece fotoğraflardan anlabilir diye düşündüm. Daha sonra örgüye yeni başlayanlar için bir açıkmaya yapayım diyerek fotoğrafları numaralandırdım.
Bu örgü işlerini anlatmak böyle zor oluyor aslında şuradan al buradan geçir yok buradan eksilt buradan çoğalt yani biraz biliyorsanız kapmanız kolay ama bilmiyorsanız ya bir bilene soracaksınız yada videosunu bulup izlemelisiniz ki örgü işini çözebiliseniz. Gerçi tığ işi, şişle yapılan örgüye göre daha kolay.


  1. 10 adet zincir çekilerek halka oluşturulur. Üzerine 4.lü trabzan yapılarak aralarına 3.er zincir çekilir. Bu şekilde 4.lü olarak 6 adet yapıyoruz.
  2. Dönüşte el işareti ile gösterdiğim trabzanın tersinden örgüye devam edilir.
  3. Örneği kendize doğru yatırarak 2 numarada göstermiş olduğum yere batıyoruz.
  4. Dörtlü trabzanın bitmiş hali.























5. İkinci sırada, ilk önce su taşı örneğini yapıyoruz, daha sonra hemen altındaki 4. trabzana ters batıyoruz tekrar su taşı + 4.lü trabzan + su taşı
6. 2. sıranında tamamlanmış hali
7. 3. sıranın tamamlanmış hali
8. Ben iplik olarak nakonun tiftik ipini ve 5 numara tığ kullanıyorum ama isteyen istediği iplikten örebilir. Örneğin kendini en çok gösterdiği tiftik ip bunu da söylemeliyim yalnız.




















Temel olarak bu şekilde gidiyor örnek, ortadaki su taşını yaptıkça dibine batarak diğer yöne devam ediyorsunuz. Zaten örneği büyültende burası oluyor. kenarlarını boş bırakabilir, örümcek örneği yapabilir yada saçak ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top