8 Ağustos 2010 Pazar

0

bahçıvan böreği

Annemin nefis böreği. Çanakkale'deyken annemin daveti için hazırladığı börek. Gerçekten yiyen herkez tarafından tam not aldı. Maalesef güzel masasının resmi yok fotoğraflar iyi olmadığı için yayınlamadım. Enfes bir domates çorbası ve hasanpaşa köftesi de vardı kalabalık bir misafir grubu olduğundan dolayı resimlerini çekemedim. Ama menüsünde olanları özellikle yazacağım iftar davet sofralarınıza örnek olabilmesi için.

menüdekiler

fesleğenli domates çorbası
hasanpaşa köftesi
şehriyeli pilav
etli biber dolması
çoban salatası
közlenmiş biber salatası
bahçıvan böreği
barbunyalı ve taze fasulyeli börülce
yoğurtlu pazı
çilek soslu prenses tatlısı (benim elimden)

malzemeler

5 adet yufka
200 gr margarin
300 gr kıyma
1 kase bezelye
2 adet havuç
1 adet patates
2 adet soğan
1 ym kaşığı salça
bir tutam dereotu
1 çay kaşığı kekik
karabiber
tuz

hazırlanışı


  • Margarini eritip 2 su bardağı su koyup kaynatın iç malzemesini hazırlarken ılınması için

  • Soğanları yemeklik dorayıp küp doğranmış havuçlarla beraber kavurun kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

  • Küp doğranmış patatesi ve bezelyeyi ekleyip yakmadan biraz karıştırarak pişirin. Salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

  • Ocağın altını kapatıp ince kıyım dereotunu baharatlarını ve tuzunu katıp karıştırın.

  • Kendi ısısında buharıyla demlenmeye bırakın.

  • Yufkayı açın ve yağlı sudan 5-6 ym kaşığı döküp her tarafına yedirin.

  • Yufkanın her bir ucunu orta kısma getirerek katlayın bu şekilde kare bir yufka olacak. Artı şeklinde keserek dörde ayırın.

  • Orta kısmına  iç harcından koyarak bohça gibi katlayın yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top