11 Ağustos 2010 Çarşamba

0

patlıcan karnı yarık

Kayınvalidemin yemeklerinden bir tane daha. Patlıcanları tuz yerine şekerli suda bekletti. Böyle daha lezzetli olduğunu söyledi. Daha hafif olmasını isterseniz patlıcanları yağda kızartmak yerine fırında pişirebilirsiniz. Ama lezzet ararsanız yağda kızartmanızı öneririm.   

malzemeler

1,5 kg patlıcan
400 gr kıyma
5 adet soğan
4 adet domates
bir tutam maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
tuz

hazırlanışı

  • Patlıcanları alacalı soyun çok uzun ise ikiye bölün şekerli suda bekletin.
  • Yıkayıp kurulayın bol ve kızgın yağda kızartın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın 3 ym kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave edin beraber kavurun.
  • Domatesleri rondoda geçirin kıymaya ilave edin suyunu çekene kadar pişirin.
  • İnce doğradığınız maydonozu, karabiberi ve tuzunu ekleyip hepsini karıştırın. Ocağın altını kapatın.
  • Patlıcanları fırın kabına alıp orta kısımlarını açın. Yemek kaşığı ile alabildiği kadar iç harçtan koyun.
  • Üzerine dilimlenmiş domates ve biber dizin.
  • 1,5 su bardağı su ve 1 ym kaşığı salçayı ezin bir miktar tuz atıp fırın kabının içine dökün.
  • 220C fırında domatesler kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top