22 Ağustos 2011 Pazartesi

0

Simay Bülbül fall 2011

I was really lazy in these 3 days but I am back and I think that it is better to introduce you my favorite Turkish fashion designers.  
3 günlük tembelikten sonra geri döndüm ve sonbahar koleksiyonları raflara çıkarken Türk moda tasarımcılarının sonbahar koleksiyonlarına göz atmak ve hatırlamak iyi olur diye düşündüm.

First favorite Turkish designer is Simay Bülbül. She is really gifted. As her description; fashion is her shadow and she designs clothes as shadows of women. Her main material is leather.
Her collections are not for creating trends or for following new trends, they are actually concept collections. There is a story behind all of Simay Bülbül collections. 
İlk tasarımcımız benim de favorilerimden olan(ahh kimin değil ki:)) Simay Bülbül. Kesinlikle çok yetenekli bir tasarımcı. Kendi deyimiyle, moda onun gölgesi halinde onu takip ediyor ve kadınlar için gölgeleri olabilecek kıyafetler tasarlıyor.Deri onun ana yaratım maddesi.
 Belirli trendleri takip etmeyen ya da trend yaratmak gibi bir amaç gütmeyen koleksiyonlar bunlar. Her koleksiyonun arkasında bir hikaye ve her koleksiyonun kendine has bir konsepti var.

Simay Bülbül fall 2011 collection story is about a powerful tribe woman. And the name of the collection is 'Zema's calling out' . The collection key concept is forgotten traditions in our fast growing and future based world. 
Simay Bülbül sonbahar 2011 koleksiyonun ismi 'Zema'nın seslenişi' , Güçlü bir kabile kadınını anlatıyor hikaye. Konseptin ana hatlarıysa geleceğe dönük dünyamızda unutulan geçmiş ve kaybolan gelenekler. 


Leather dresses and capes; amazing accessories (especially finger gloves) ; black, white and nougat are the main characteristics of the collection.
Deri elbiseler ve pelerinler; büyük ve göz alıcı aksesuarlar (parmak eldivenlerine bayıldım:)) ; siyah, beyaz ve fındık kabuğu renkleri koleksiyonun ana hatlarını oluşturuyor.

What do you think? Did you like the collection? Do you want me to introduce you more Turkish designers?
Ne düşünüyorsunuz? Hatırlamak hoş olmadı mı? Peki bu koleksiyonu beğendiniz mi?


photo source: blog.markafoni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top