14 Ağustos 2011 Pazar

0

Zayıflamak için egzersizler

Eğer bu yaz bikini giymek istiyorsanız, aradığınız çözüm burada! Kalçalarınızı ve bacaklarınızı sıkılaştırmaya yönelik bu egzersizler, gözle görünür bir farklılık yaratacak. Bikini sezonu sona erse bile en sevdiğiniz kot pantolonun içinde ne kadar harika görüneceğinizi hayal edin.

Çömelme egzersizi

Sırtınızı duvara yaslayarak ayakta durun ve ayaklarınızı rahat edeceğiniz şekilde yaklaşık ½ adım aralıkla açın. Sırtınızı duvardan aşağıya doğru kaydırın ve kendinizi rahat hissettiğiniz noktaya kadar dizlerinizi bükün. Topuklarınızı yerde tutun ve duvarda kayarak yükselmeden önce 10 saniye bu pozisyonda kalın. Dinlenin ve daha sonra bunu 3 kez tekrar edin.

Bacakları uzatma egzersizi

Eviniz veya iş yerinizdeki sandalyenizin oturma yerini basamak olarak kullanın. Her gün 10 dakika boyunca, önce bir bacağınızı daha sonra diğer bacağınızı sandalyeye değdirin, bu sırada hızınızı değiştirin. Yüzünüz merdivenlere dönük ve topuklarınız basamağın kenarında dururken bacaklarınızın alt kısmını sıkılaştırmaya odaklanın ve korkulukları veya duvarı denge sağlamak için kullanarak 10 kez ayak tabanınızın ön kısmı üzerinde yükselin. Dinlenin daha sonra tekrar edin. Günlük olarak yaptığınızda, formunuz ve kas sıkılığınızdaki farkı kısa sürede hissedeceksiniz.

Günlük egzersizler

Merdivenler, bacak ve kalça sıkılaştırma işlevi görür. Bugün merdivenleri 5 kez kendi temponuzda inip çıkmak için vakit ayırın. İdeal fitness için ikinci turun sonlarına doğru biraz nefes nefese kalmanız gerekiyor. Bu seviyeyi kalan turlarda da koruyun.

Kaba etler

Kaba etlerinizin kaslarını - yani kalçalarınızı - esnetip olabildiğince sertçe sıkarak ve gevşetmeden önce 10 saniye bu şekilde bekleyerek çalıştırabilirsiniz. Yorulana kadar tekrarlayın.
Bu 5 dakikalık egzersiz her yerde yapılabilir - arabada, otobüste, hatta televizyon izlerken bile.

Otururken de yapabileceğiniz egzersiz

Her oturduğunuzda, dik durun ve bacaklarınızın üst kısmını sıkarak birbirine yaklaştırın ve 10 saniye o şekilde tutun. Dizlerin arasına yumuşak bir top yerleştirmek bunun pratik bir yoludur. Gevşetin ve bunu 5 kez tekrarlayın.

Bu egzersiz, bacakların üst kısmının içlerinin sıkılaşması için harika bir yoldur. Bu egzersizi günlük olarak uyguladığınızda, günlük tekrar sayısındaki farkı kısa sürede fark edeceksiniz.

Bacakları kaldırma egzersizi

Sırtınız düz, bacaklarınızın üst kısmı tamamen sandalyenin üzerinde ve elleriniz bacaklarınızı üst kısmında duracak şekilde yemek sandalyesine oturun. Bacaklarınızı, tam önünüze gelene kadar alt kısmını yavaşça kaldırın ve daha sonra ayaklarınızı tekrar yere basın. Bunu 10 kez tekrarlayın. Bu egzersizi gün boyunca 5 kez tekrarlamaya çalışın.

Dizleri kaldırma egzersizi

Sabah, su ısıtıcınızın suyu kaynatmasını beklerken su ısıtıcısından uzakta ve ayakta durun. Denge sağlamak için sağ elinizle tezgaha tutunurken sol dizinizi göğsünüze doğru kaldırın, biraz indirip tekrar kaldırın. Bunu 20 kez tekrar edin. Aynı egzersizi sol elinizi kullanarak sağ bacağınızla da tekrarlamayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top