26 Aralık 2011 Pazartesi
0
MALZEMELER
200 gr oda sıcaklığında margarin
2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için
2 paket bonibon
YAPILIŞI
Margarin ,şeker ,sıvı yağ,yumurta ve vanilyayı iyice karıştırın.Bu karışıma nişastayı kabartma tozunu ve aldığı kadar unu da ekleyin,Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.15 dk buzdolabında bekletin.Daha sonra hamuru çiçek kurabiye kalıbıyla kesin.Ortasına bonibon bastırın.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
AFİYET OLSUN.
BONİBONLU ÇİÇEK KURABİYE
MALZEMELER
200 gr oda sıcaklığında margarin
2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için
2 paket bonibon
YAPILIŞI
Margarin ,şeker ,sıvı yağ,yumurta ve vanilyayı iyice karıştırın.Bu karışıma nişastayı kabartma tozunu ve aldığı kadar unu da ekleyin,Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.15 dk buzdolabında bekletin.Daha sonra hamuru çiçek kurabiye kalıbıyla kesin.Ortasına bonibon bastırın.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder