27 Aralık 2011 Salı
0
MALZEMELER
250 gr margarin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
4,5 su bardağı un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam,Çörekotu
YAPILIŞI
Bir kaba margarini yumurtayı,pudra şekerini,tuzu,yoğurdu sıvı yağı koyun karıştırın.Unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.Hamuru buzdolabında 30 dk bekletin.Hafifçe hamuru açacağınız yeri unlayın.1 cm yüksekliğinde istediğiniz şekilli kalıpla kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpin.170 derece fırında 20-25 dk pişirin.
AFİYET OLSUN
PASTANE KURABİYESİ (TUZLU)
MALZEMELER
250 gr margarin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
4,5 su bardağı un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam,Çörekotu
YAPILIŞI
Bir kaba margarini yumurtayı,pudra şekerini,tuzu,yoğurdu sıvı yağı koyun karıştırın.Unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.Hamuru buzdolabında 30 dk bekletin.Hafifçe hamuru açacağınız yeri unlayın.1 cm yüksekliğinde istediğiniz şekilli kalıpla kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpin.170 derece fırında 20-25 dk pişirin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder