18 Aralık 2011 Pazar

0

düriye ablamın kahvaltı sofrası 2

quark torte mit preiselbeer
kırmızı yaban mersinli cheesecake

Sevgili Düriye ablamın bir önceki kahvaltı sofrasını yayınlamıştım buda Türkiye tatilinden sonraki ilk buluşmamızda hazırladığı kahvaltı sofrası. Bu sene hanımlar kahvaltıyı tercih ediyor buluşmalar için. Çünkü çocuklar okulda, beyler işde sabahları ev sakin oluyor:) O güzelim öğleden sonrası çay sofralarını özledim desem abartmamış olurum:) Hemde hazırlamayı aylar oldu çay sofrası kurmayalı, bişeyler beni kemiriyor yakındır kurarım heralde:)
Bugün tatlılardan başladım pazartesi sabahınızı, rengiyle aydınlatması için.  Rengi gerçekten çok güzel..
ayrıca bu güzel keki annemin kızıyım blog arkadaşımın düzenlediği çay kahve bahane etkinliğine yolluyorum..
malzemeler
hamuru için
300 gr un
150 gr şeker
150 gr oda ısısında beklemiş tereyağ
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
2 yumurta
Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. 30 dk. dinlendirin. tepsinin yanlarına ve tabanına döşeyin. (resimde de görüldüğü gibi ortaboy dikdörtgen kalıp, istediğiniz formda kullanabilirsiniz)

iç malzemesi için
1kg mager quark (süzme yoğurtla, labneyi karıştırabilirsiniz)
300 gr şeker
200 ml krema
1 pk vanilyalı puding (toz halinde karışıma eklenecek, hiç bir işlem yapmadan)
1 ym kaşığı limon suyu
4 tane yumurta

Önce yumurta ve şekeri krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. hazırladığınız hamurun üzerine dökün. Kırmızı yaban mersinini üzerine serpin (1 kase yeterli, yada istediğiniz herhangi kırmızı meyveyi) 180C fırında takribi 40 dk pişirin.

Soğudukdan sonra
4 ym kaşığı şeker
2 pk kırmızı renkli tart jölesi
500 ml su yada kiraz suyu
hepsini karıştırı ocakta pişirin. cheesecaken üzerine dökün. 3-4 saat yada 1 gece buzdolabında dinlendirip soğuk servis yapın.


elmalı tavuk göğsü
ikinci tatlımızda daha hafif sütlü tatlı, elma tavuk göğsüne bence çok yakışmış..

malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 pk vanilya
3 ym kaşığı tepeleme un
3 ym kaşığı tepeleme nişasta
Tüm malzemeyi karıştırın ocakda muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Borcama yayın.

5 tane elma tercihen ekşi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
tarçın isteğe bağlı
Elmaların kabuklarını soyun rendeleyin şekerle beraber karıştırarak ocakda pişirin. Soğuyunca cevizleri ekleyip karıştırın. Muhallebinin üzerine yayın.

1 pk kremşantiyi tarifine göre hazırlayın. Elmaların üzerine yayın. En üste hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip soğuk olarak servis yapın.


top mozzarellalı salatalık, domates tabağı

karışık isviçre peyniri tabağı

tavada patates
1 kilo patatesin kabuklarını soyun, yıkayın, haşlayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Tavaya 2 ym kaşığı tereyağı alın eritin üzerine patatesleri alın karabiber ve tuzla tatlandırın. Kaşığın tersiyle tavaya bastırarak yerleştirin. hiç ellemeden 2-3 dk altı kaızarana kadar bekleyin. Kapakla ters yüz ederek diğer tarafını kızartın sıcak olarak servis yapın.


domatesli karışık kızartma üzerine bol maydonoz çok yakışmıştı

kıymalı kuru yufka böreği birde peynirlisi vardı
sofranın göz bebeği diyebilirim, muhteşem bir salata gün sofralarınıza, akşam yemeğinin yanına yani her türlü sofraya çok yakışacak bir meze/salata çeşidi

Patlıcanlar alacalı soyulur doğranır tuzlu suda bekletilir yıkanır bir kaba alarak üzerine zeytinyağ gezdirilip karıştırılır ve fırın tepsisine yayılarak 200C fırında pişirilir. Soğudu zaman üzerine haşlanmış kırmızı çarliston yada aynı şekilde doğranıp fırında pişirilmiş, maydonoz, taze soğan doğranır. Kırılmış ceviz serpilir. Karabiber, zeytinyağ ve tuzu ayarlanarak karıştırılır. Servis tabağına alınır. Afiyetle yenir:)

Valla öyle özenli hazırlanıyorki, öğleden sonrası çay sofralarını siz düşünün bir de, benden söylemesi:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top