26 Aralık 2011 Pazartesi

0

KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ




MALZEMELER
1 kg yufka
1 yumurta
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ

500 gr kıyma
1 adet büyük kuru soğan
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Pulbiber,tuz,Karabiber
Üzeri için
Domates,sivribiber

YAPILIŞI
Kıymayı tencere suyunu salıp çekene kadar pişirin üzerine sıvı yağı ve doğranmış soğanları ekleyip kavurun.Tuzunu biberini attıktan sonra biraz pişirin.Maydanozlarıda ekledikten sonra ocaktan alın.

Yağı ,sütü yumurtayı bir kapta çırpın.Yufkayı tezgaha serin üzerine bu karışımdan sürün.8 üçgen parçaya ayırın.
Yufkaya iç malzeme koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın.
Böreklerin üzerine bıçakla iç malzemeyi görecek şekilde çizik atın ve ortalarına domates dilimleri ve sivri biber yerleştirin.Yağlanmış tepsiye dizin180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızaracak kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top