12 Aralık 2011 Pazartesi
0
MALZEMELER
1 kg kabak
1.5 su bardağı tozşeker
Üzeri için:
Ceviz
YAPILIŞI
Kabağı biraz kalın olucak şekilde dilimleyin.yıkayın süzün.Yayvan bir tencereye kabakları bir sıra dizin araya biraz şeker serpin.İkinci sırayıda dizin şekeri serpin.Kabaklar bitene kadar bu işlemi yapın.Bir gece ağzı kapalı olarak kabakların suyunu salmasını bekleyin.Ertesi gün kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kapağını açın soğusun..
AFİYET OLSUN.
KABAK TATLISI
MALZEMELER
1 kg kabak
1.5 su bardağı tozşeker
Üzeri için:
Ceviz
YAPILIŞI
Kabağı biraz kalın olucak şekilde dilimleyin.yıkayın süzün.Yayvan bir tencereye kabakları bir sıra dizin araya biraz şeker serpin.İkinci sırayıda dizin şekeri serpin.Kabaklar bitene kadar bu işlemi yapın.Bir gece ağzı kapalı olarak kabakların suyunu salmasını bekleyin.Ertesi gün kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kapağını açın soğusun..
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder