12 Aralık 2011 Pazartesi

0

elmalı turta / elmalı kek

elmalı turta
Yapımı çok kolay en önemliside çok malzeme içermemesi yani aa sütüm bitmiş yoğurdum kalmamış gibi  sorunlar yaşamıycaz bu elmalı pastayı yaparken:) o da bir gerçek hepimizin başına geliyor kek yapmaya kalkışırız yumurta 2 tane var, yoğurt yok onun yerine süt koyalım deriz oda bitmiş buruşmaya başlamış elmalarımızda var o zaman hemencik bu keki yapıyor ve fırına veriyoruz. Ilındığı zaman yada soğuduğunda bir fincan kahve yapıp kekimizle beraber afiyetle yiyoruz:)
elmalı pasta

malzemeler
5 tane büyük elma
125 gr tereyağ
100 gr şeker
1 pk vanilya
1/2 pk kabartma tozu
2 tane yumurta
1 çimdik tuz
200 gr un
4 ym kaşığı limon suyu

hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kararmaması için limon suyunu döküp karıştırın.
Elmaların üzerini çatalla derin çizin. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, şekeri, vanilyayı mikserle yağ şekeri emene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin krema kıvamına gelene kadar tekrar çırpın. Unu tuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. 26 cm.lik kalıbı yağlayın karışımı içine boşaltıp spatulayla düzeltin elmaları üzerine yerleştirip hafif bastırın. 200C fırında pişirin. 20 dk. sonra ısıyı 170C düşürdüm malum neden, benim fırın anında harlayıp kavuruyor:)  Fırından çıkarıp 5-6 dk. sonra elmaların üzerine tart jölesi hazırlayıp yada benim yaptığım gibi fırçayla erik reçeli sürebilirsiniz.  Kenarlarına pudra şekeri eleyin. İster ılık ister soğuk servis yapın.
*her çeşit reçel olabilir
**yada hiç bir şey sürmeyebilirsiniz, ama sürdüğünüz zaman elmanın matlığı gitmiş olur.
tercihe bağlı olarak, pudra şekeriyle çırpılmış kremayla servis yapabilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top