13 Aralık 2011 Salı

0

pesto / pesto soslu spagetti / pestolu bruschetta

pesto sosu

Pesto sosunu farklı bir tarif için yaptıysamda yinede ayrı bir postta yayınlanmayı hak ediyor. İtalyanların en tanınmış soslarında biri olan basilikumlu pestoyu (domatesli, cevizliside yapılıyor o da sıralamada var:) sadece spagetti ve penneyi tatlandırmak için düşünmemek lazım bizim mutfağımızda çok yaygın olmasada bir çok yemeği lezzetlendirmek için kullanılır. Örnekleri çeşitlendirecek olursak şayet bunlar mozzarella salatası, pizza, tavuk sarmaları, et sarmaları biraz da hayal gücünü kullanarak daha başka lezzetlerde buluşuyor.
  parmesan peynirini kolay bulamazsanız şayet eski kaşar peynirinide kullanabilirsiniz.

malzemeler
50 gr dolmalık fıstık
1 büyük demet basilikum (40gr)
4 diş sarımsak
100 gr parmesan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı silme tuz

Önce dolmalık fıstıkları tavada yağsız olarak kavurun. Sarımsakları temizleyin. Basilikumları budak budak ayırın, yıkayın. Bütün malzemeyi rondaya alarak çekin. Bu kadar pratik ve basit bir tarif..
pesto sosu

pestolu bruschetta
başlangıçta sunabileceğiniz güzel bir atıştırmalık olan bu bruschettaları yeni yıl sofranıza yapabilirsiniz.
ana malzeme yukarıdaki pesto tarifi,  küçük ekmek dilimleri kızartılır, üzerine pesto sürülür ve servis edilir..
spagetti yada penneyi zeytinyağlı bol suda haşlayın. süzün üzerine sakına su dökmeyin şoka girmesin:) pesto sosu ekleyip karıştırın. üzerine toz permasan serpip sıcak servis yapın (eski kaşar kullanabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top