17 Eylül 2013 Salı

0

Diyarbakır usulu katıklı dolma




  • 7 ADET ORTA BÜYÜKLÜKTE KABAK
  • 400 GR KIYMA ET
  • 1 SU BARDAĞI BULGUR
  • 1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 TATLI KAŞIĞI KINA VEYA PULBİBER
  • 1 TATLI KAŞIĞI REYHAN
  • 1 BÜYÜK KURU SOĞAN
  • Üzeri için
    • 1 KASE YOĞURT
    • 4 DİŞ SARMISAK
    Sosu için
    • 1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER
    • 1 ÇAY KAŞIĞI NANE
    • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
    Diyarbakır Usulü Katıklı Dolma Yapılışı
    • KABAKLARI 1,5 SANTİM ENİNDE KESİYORUZ.
    • DOLMA OYACAĞI İLE OYUYORUZ.
    • DOLMA HARCIMIZI HAZIRLIYORUZ, İÇLERİNE DOLDURUYORUZ.
    • PİLAV TENCERESİNE TEK SIRA DİZİYORUZ
            ÜZERİNE DOLMA TAŞI VEYA TABAK KOYALIM
    • YETERİ KADAR SU KOYUP PİŞİRİYORUZ.
    • PİŞEN DOLMAMIZIN ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURDUMUZU DÖKÜYORUZ.
    • ÜZERİNE NANELİ SOSUMUZU GEZDİRİYORUZ.
    AFİYET OLSUN
    

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    back to top