1 Eylül 2013 Pazar
0
Malzemeler:
* 1 kg taze kızılcık
* 1 kg mürdüm eriği
* 1 kg şeftali
* 3 kg toz şeker
* 4-5 damla limon suyu
* 3-4 tane karanfil
Yapılışı: Karışık marmelatı yapmak için öncelikle meyveleri yıkayın, şeftali ve eriğin çekirdeklerini çıkarın iri iri doğrayın geniş bir tencereye meyvelerin tamamını koyun kapağını kapatın pişirin, kendi sularını ve yumuşayan meyveleri tahta kaşıkla biraz ezin ocağın altını kapatın, ılındıktan sonra meyveleri süzgeçten geçirin,
kızılcıkların çekirdekleri ve meyvelerin kabukları süzgecin üzerinde kalacaktır,süzgeçten geçen meyveleri tencereye tekrar koyun şekeri ilave edin koyulaşana kadar kaynatın üzerine karanfil ve limon suyunu ilave edin, bir kaç dakika daha kaynatın ocağın altını kapatın, ister soğuduktan sonra kavanozlara koyun veya sıcak sıcak doldurun ve kapaklarını hemen kapatın.
Afiyet eker Olsun..
NOT:
* Karışık marmelat gerçekten çok lezzetli oluyor.
* İsteyen yarı ölçü kullanabilir.
* Ben her meyveden yarım kilo kullandım ve 1,5 kg şeker kullandım.
* Reçel yapmanın püf noktaları için Tık tık..
ADAM ADAMDAN KORKMAZ HATIR SAYAR.
KARIŞIK MARMELAT
Malzemeler:
* 1 kg taze kızılcık
* 1 kg mürdüm eriği
* 1 kg şeftali
* 3 kg toz şeker
* 4-5 damla limon suyu
* 3-4 tane karanfil
Yapılışı: Karışık marmelatı yapmak için öncelikle meyveleri yıkayın, şeftali ve eriğin çekirdeklerini çıkarın iri iri doğrayın geniş bir tencereye meyvelerin tamamını koyun kapağını kapatın pişirin, kendi sularını ve yumuşayan meyveleri tahta kaşıkla biraz ezin ocağın altını kapatın, ılındıktan sonra meyveleri süzgeçten geçirin,
kızılcıkların çekirdekleri ve meyvelerin kabukları süzgecin üzerinde kalacaktır,süzgeçten geçen meyveleri tencereye tekrar koyun şekeri ilave edin koyulaşana kadar kaynatın üzerine karanfil ve limon suyunu ilave edin, bir kaç dakika daha kaynatın ocağın altını kapatın, ister soğuduktan sonra kavanozlara koyun veya sıcak sıcak doldurun ve kapaklarını hemen kapatın.
Afiyet eker Olsun..
NOT:
* Karışık marmelat gerçekten çok lezzetli oluyor.
* İsteyen yarı ölçü kullanabilir.
* Ben her meyveden yarım kilo kullandım ve 1,5 kg şeker kullandım.
* Reçel yapmanın püf noktaları için Tık tık..
ADAM ADAMDAN KORKMAZ HATIR SAYAR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder