26 Haziran 2010 Cumartesi

0

enginarlı kabak salatası

Bu salatayı semaver de gördüğüm anda yapmam gerek dedim :) o kadar hoş gözüktü gözüme. Ve iyiki de yapmışım ailecek çok  beğendik. Sevgili Hatice'ye teşekkürler. Kabak salatasına ayrı bir lezzet katmış enginarlar. (sevgili Hatice'den izinsiz sarımsak ekledim birazda miktarlarını çoğalttım kusura bakmaz inşallah :) orjinal tarifine semaverden ulaşabilirsiniz.



malzemeler
1 kg kabak
3 adet enginar
3-4 ym kaşığı zeytinyağ
yarım demet kıyılmış dereotu
5-6 ym kaşığı tepeleme süzme yoğurt
3 adet sarımsak

hazırlanışı
Enginarları kuşbaşı doğrayıp limonlu 2 ym kaşığı zeytinyağı ve biraz su ile haşlayın. Kabakları soyup rendeleyin suyunu sıkıp zeytinyağında soteleyin. Enginarları süzüp kabaklara ekleyin yoğurt, sarımsak, ince kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip  karıştırın. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top