16 Haziran 2010 Çarşamba

0

zeytinyağlı yaprak sarması ve soslu kanat


malzemeler
6 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağ
1 ym kaşığı dolu dolu tarçın
1 ym kaşığı dolu dolu yeni bahar
2 ym kaşığı dolu dolu kuru nane
2 ym kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı çam fıstığı
1 çay bardağı limon suyu
yarım demet maydonoz
asma yaprağı
tuz

hazırlanışı
Soğanlar ince ve küçük doğranır zeytinyağında fıstıklarla beraber kavrulur. Pirinçler 3-4 defa yıkanır soğanlara eklenir kavrulmaya devam eder 1 su bardağı su ve üzümler eklenir  ocağın altı kısılır suyunu çekince tüm baharatlar, yarım çay bardağı limon suyu, 1 ym kaşığı şeker konur karıştırılır. Maydonozlar ince kıyılır iç harca eklenir karıştırılır. Demlenmeye bırakılır, derin sahan bir tencereye bir sıra yaprak serilir 1 çay bardağı zeytinyağ 1 ym kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tarçın yarım çay bardağı limon suyu ve tuz serpilir çok az da su konur hafif tencere sallanır birbirine karıştırılır. Yaprak açılır uç kısmına bir tatlı kaşığı iç konur yayılır ve kalem inceliğinde sarılır tencereye dizilir. üzerine hafif geçecek şekilde sıcak su konur  sarmaların üzerini örtecek şekilde tabak yerleştirilir kaynayana kadar hararetli ateşte sonra kısık ateşte pişirilir. Servis tabağına dizilir üzerine limon dilimleri yerleştirilir.


soslu kanat

Tüm özelliğini sosundan alan nefis kanatlar, ben iki kilodan hazırladım baharatlarda göz kararı oldu herkez kendi ağız tadına göre baharatları kullanabilir azaltıp çoğaltabilir. Soya sosunuz yoksada biber salçası kullanabilirsiniz ama mümkünse kullanın ayrı bir lezzet katıyor çünkü.

malzemeler
kanat
bol miktarda kekik
karabiber
kimyon
3-4 adet rendelenmiş sarımsak
soya sosu
pul biber
köri
sıvıyağ

hazırlanışı
Kanatlar iyice temizlenir yıkanır diğer malzemeler eklenir  karıştırılır buzdolabında birkaç saat bekletilir arada karıştırılır marinatı iyice emmesi için. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir üzerine kanatlar dizilir. 200C fırında kızarana kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top