18 Ağustos 2012 Cumartesi

0

Saçlarınız göz kamaştırsın

Kadınların görünümleri konusundaki en önemli silahlarından biri de bakımlı saçlarıdır. İşte doğal saç tipinizi en iyi şekilde kullanmanıza yardımcı olacak öneriler.

Saçın hayatımızdaki etkisini anlamak için yapılan bir çalışma ilginç sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Bir araştırmaya göre, genç kızların yüzde 70′i kişiliklerini en iyi saçlarının yansıttığına inanıyormuş.

Peki, saçlarla barışmak ve ömür boyu iyi geçinmek için neler yapmak gerekiyor? İşte doğal saç tipinizi en iyi şekilde kullanmanıza yardımcı olacak öneriler…

Kıvırcık saçlar

Kıvırcık saçlarınızı sevmeniz için o kadar çok neden var ki! Sözgelimi, herkesin istediği gibi dolgun ve havalı bir görünüm elde etmek için parmağınızı bile kıpırdatmanız gerekmiyor. Sadece saçlarınızın dilinden biraz daha anlayın yeter.

Kıvırcık saçları daha iyi göstermek için katlı kesim yapılması şart… Saçlarınızı omuz uzunluğunda hatta daha da uzun olabilir. Böylece kabarmalarını engelleyebilirsiniz.

Saç besleyici kompleks

Ayrıca kesim sırasında saçlarınızın kuru olması kesim sonunda tam olarak istediğiniz boyu elde edebilmeniz için önemli…

Saçlarınızın istediğiniz gibi şekil alması için banyo sırasında besleyici bakım kompleksi kullanmayı ihmal etmemeniz gerek. Daha hacimli durmasını istiyorsanız, saçlarınızı ıslakken tepede toplayın ve öyle kurutun.

Dalgalı saçlar

Saçlarınızı daha çok düz ya da hafif dalgalı şekilde kullanmayı seviyorsanız omuzlarda ya da biraz daha uzun bir boyu korumanız en iyisi. Daha yoğun dalgalı bir şekilde kullanacaksanız çene hizasında, katlı bir kesim ya da ellerinizle bile kolaylıkla şekil verebileceğiniz daha kısa bir kesim çok uygun…

Saçınızı ağırlaştırmadan dolgunluk verecek ürünler çok iyi sonuç almanızı sağlayacak. Bu ürünü saç uçlarınıza daha yoğun biçimde uygulamanız saçlarınız daha iyi parlar.

Banyodan sonra jöle

Ayrıca banyodan sonra yine dolgunluk veren saç jölesi ve köpüğü kullanabilirsiniz. Saçınızı kuruturken başınızı öne eğip, ellerinizle karıştırmanız da daha dolgun bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir.

Düz saçlar

Düz saçlar her türlü boyu ve kesimi iyi gösterebilir. Özellikle uzun ve yuvarlak kesilmiş düz saçlar çok güzel durur. Eğer saçlarınız gürse, hacmi azaltmak ve hareket kazandırmak için kuaförünüzden uçlarına katlı kesim uygulamasını isteyebilirsiniz.

Düz saçların en büyük sorunu, özellikle ince telli saçlar için, hacimsiz ve donuk durmaları olabilir. Ayrıca saçların kuru ve sert oluşu da karşılaşılan diğer bir sorun. Bunu engellemek için düz saçlara uygun parlaklık veren şampuanlar ve saç bakım kompleksleri kullanabilirsiniz.

Saçlarınızı kuruturken bir yandan da kalın telli, yuvarlak bir fırçayla taramanız saçlarınızın doğal bir parlaklığa sahip olmasını sağlayacak.

İpucu: Kuru ve sert saçlarınızla aranızdaki savaşa ekstra yumuşaklık ve parlaklık veren ürünlerle son verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top