Malzemeler:
* 5-6 tane uzun yemeklik kabak
* 1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz
Salatanın Sos Malzemeleri :
* 2 tane limonun suyu
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz, pul biber
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yapılışı: Kabakları jülyen doğrayan aletlerle doğrayın, üzerine sos malzemelerini karıştırın dökün, maydanozları ekleyin ve servis yapın. Her yemeğin yanına çok lezzetli bir salatadır.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kabakları ne kadar uzun keserseniz görüntü çok güzel oluyor.
* Sosunuzu geniş bir kap içinde iyice çırpın.
* Maydanozla birlikte dereotu koyabilirsiniz.
* Sosu tam servis sırasında dökün.
* Jülyen doğrayan aletleleri her yerde bulabilirsiniz.
* İçine istediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz.
* İsteyen paket içindeki hazır salata sosu koyabilirsiniz.
* Ben koymadım ..
BAZI İNSANLARI ARPAYA KATSAN AT YEMEZ, KEPEĞE KATSAN İT YEMEZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder