Malzemeler
- 1 kilo çiğköftelik bulgur
- 400gr yağsız çiğköftelik et
- 2 yumurta
- 1 dolu çorba kaşığı isot
- biraz karabiber
- 1 su bardağı un
- yeterince tuz
kızarmak için
3 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
- Bir tepsiye bulguru unu isotu karabiberi yumurtaları tuzu robotta çektiğimiz eti karıştırıp azar azar su alıp iyice yoğuruyoruz.
- Elimizi suya ıslatıp yumurta büyüklüğünde köfteden parçalar alıp elimizin ayasıyla vurup bastırarak
yuvarlak şekil veriyoruz köftemizin tümünü bu şekilde yapıyoruz
- Daha sonra geniş bir tavada kızdırdığımız yağın içine atarak arkalı önlü çevirerek, kızartın ve sıcak sıcak servis yapın.
- afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder