13 Nisan 2010 Salı

0

kurutulmuş taze fasulye


Evet ilk tarif geliyor. Aslında yayınlamak istediğim okadar çok arşiv varki bütün resimler eşimin bilgisayarında kayıtlı olduğu için ve şu an bilgisayrı çökmüş olduğundan dolayı hiçbir resme ulaşamıyorum. Şimdilik başlangıç için idare edeceğiz ama söz birbirinden güzel tariflerle karşınızda olacağım.
Türkiyeden buram buram kokular ve tatlar anneciğimin benim için kuruttuğu taze fasulyeler, sivri biberler, bamyalar... Benim seçimim bugün taze fasulyeden yana oldu. Birde süslemesini yaptığım biberler ne alaka denebilir ama okadar çıtır çıtırlardıki acımı acı ve tabi geçenlerde Türkiye'den gelirken getirdiğim için olsa gerek. Otantik bir yemek oldu diyebiliriz galba. Tarife geçecek olursak ölçü kullanmadığım için özür dilerim bundan sonra daha çok ölçü birimlerini kullanarak yayınlamaya çalışacağım.

malzemeler:
2 adet kurusoğan
3 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
kurutulmuş taze fasulye 
(resimdeki dizilmiş fasulyeler bu ölçüler için ideal.)

yapılışı:
fasülyeler önce makarna haşlar gibi haşlanır ve süzülür. kuru soğanlar ince doğranır zeytinyağında pembeleştirilir kabuğu soyulmuş zar büyüklüğünde doğranmış domatesler eklenir kavrulmaya devam eder domates suyunu salar biraz çeker salça eklenir bir iki dakikka daha kavrulur haşlanmış fasulyeler eklenir karıştırılır üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz eklenir önce hızlı kaynadıktan sonra kısık ateşte fasulyeler pişirilmeye bırakılır. fasülye suyunu çekecektir mutlaka, tekrar su ekleyip tuzunu kontröl etmekte fayda var. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top