28 Nisan 2010 Çarşamba

0

risotto

mantarlı risotto


Risottonun çok fazla çeşidi var ben bugün en sık yapılan tarifini uyguladım.

malzemeler:
2su bardağı baldo pirinç
2 adet kurusoğan yemeklik doğranmış
300 gr mantar ince kıyılmış
safran çay kaşığının ucu kadar (burada porsiyonluk paketler halinde, tuhaf ölçü birimi oldu biraz)
2 ym kaşı tereyağ
4,5 su bardağı su
1 pk sebze bulyon
1 su bardağı permesan (eski kaşar olabilir olmadı taze kaşar)
1 çay bardağı şarap (1/2 çay bardağı elma sirkesi kullandım)
tuz
karabiber
üzerine toz permesan

hazırlanışı:

Tereyağda soğan ve sarımsak kavrulur. Pirinç eklenir biraz daha kavrulur. Su eklenir. Kaynamaya başlayınca sırasıyla bulyon, şarap/sirke, safran, tuz, mantar eklenir. Piriçler suyunu çekmeye başladığında permesan eklenir karıştırılır. Ocağın altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Risotto bizim bildiğimiz pilavlar gibi tane tane olmaz  lapa  yakıştırması yapabiliriz aslında. Ama kendi çapında çok hoş bir lezzettir. Ana yemek yerine yenebilir. Yanında başka bir şeye ihtiyaç yoktur. İtalyan tarzı gidilecek olursa yanına bir tek mozzerella salatası yakışır yada roccola. (küçük yapraklı roka) Risottomuzu yemek tabağına alıp üzerine değirmen karabiber çekip toz permesan serpip servise hazır ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top