8 Nisan 2010 Perşembe

0

Tabu deviren ana kuzuları


Bi insan “tabuları yıkalım!” sözüne (isteğine hatta) sinir olur mu? Ne güzel işte yıkalım tüm tabuları, kafamız rahat etsin di mi? Bana böyle sakin kafayla sorarsan yıkalım anasını satim noolacak derim. Ama bu aralar bi ton insandan aynı sözü duyunca nooluyoruz yahu dedim. Genç yaşlı orta yaşlı menopozlu falanı filanı sanki aralarında anlaşmışlar gibi sırayla bi şekilde karşıma çıkıp devirelim şu tabuları yıkalım bitsin gitsin diyorlar.

İyi güzel.. ne itirazım olacak, yok bi itirazım. Olur yıkalım.. da.. yani dellenecem yav! Arkadaşım yoldaşım canım! Böyle lafla tabu falan yıkılmıyor biliyosun değil mi? Tık tık yazarak falan kayda değer bi şey olmuyor. O dağ gibi taş gibi tabuların kenarından köşesinden tırnaklayamıyorsun bile!

Hayır madem bi heves ettin, merak sardın tabu yıkmaya.. buyur kendi hayatından başla anacım? Buyur başla. Kim tutuyor seni? Geleneklerin mi, göreneklerin mi.. Tabuların mı yoksa ahahh..

Yahu kazık kadar adamlar ve kadınlar var, bunlar okulları böyle çifter çifter bitirmişler, iş bulmuşlar, çalışıyorlar, kendi paralarını bi güzel kazanıyorlar vs. Yaş desen gelmiş otuza.. ee?? Bi bakıyorsun alayı anasıyla babasıyla yaşıyor hala daha. Hadi erkeklerin evlerini ayırması daha kolay, onlar kendi hayatlarına dair başka tabuları yıkmakla işe başlasınlar, misal, “bi ton kızla yatayım kalkayım ama karım bakire olsun tamamm mığ?” isteğini parça pinçik etsinler bi zahmet. Belki bekaret tabusuna bi selam çakarlar.

Tabu deviresi gelen kadınlara iki sözüm var: Kardeş sen önce evlenmeden baba evinden çıkılmaz ayrı ev açılmaz şeysini bi devir. Bak dilim varmıyor, şuna tabu bile diyemiyorum. Olmaması gerekir zaten, ama bi durup düşün istersen. Eğer okumak için başka bir şehre falan gitmediysen, ailenin yanında misler gibi okuduysan.. iş bulduysan ama bi hayırlı kısmet bulamadıysan.. e yaşında 30! olmuşsa.. ve hala daha anasının bi danesi minik prensesi olaraktan dizinin dibinde oturuyosan.. bırak ayrı eve çıkacak cesareti, bunu dillendirecek ara gazı bile bünyene depolayamamışsan, ama sağda solda muhabbette ya da internette “tabularınızı yıkın” diye ahkamlar kesiyorsan..

Yeminle cümlenin başını kıçını unuttum hahahh.. Neyse yav benim şu halim bile bunların iki perdelik dramından evladır. Ya ama hakikaten sinir basıyor bi yerden sonra.. Hayır lafa gelince ne ideoloji kalıyor ne Atatürk ne din ne Muhammed her bi tabu yerle yeksan.. ha iyi güzel ama kim söylüyor bunu diye dönüp adama/kadına bakıyorsun, daha peşini anası topluyor! Tabu devirecekmiş.. De get be güselim! bi get.. Yatağını topla önce sen bebeyim.

Oyun mu la bu tabu? Ehu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top