11 Temmuz 2010 Pazar

0

el açması peynirli dolama böreği ve yoğurtlu taze fasulye salatası


el açması peynirli dolama böreği

Bu güzel böreğin hamurunun tarifi kıymalı kol böreği ile aynı farkı kıymalı pateteslinin hamuruna yağ sürülüyor peynirlinin ise yoğurtlu karışım, piştiği zaman öyle bir kabarıyorki lezzeti yemeden kendini daha gösteriyor.


hamur malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un


iç harcı için
400 gr peynir
yarım demet ince kıyım maydonoz
peynir çatalla ezilir ve maydonozla karıştırılır.

Yoğurt sos için
2 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 çimdik tuz
hepsi iyice çırpılır.

hazırlanışı
Hamur için malzemelerin tümü karıştırılır un azar azar eklenerek yoğrulur. Yumuşak bir hamur hazırlanır. 1 saat dinlendirilir. Hamur 12 eşit parçaya ayılır un serpilerek açılır üstüne yoğurt sostan bolca sürülür bir ucuna maydonozlu peynirden serilir rulo yapılarak tepsiye sarılır. Bu işlem bittikten sonra kalan sos üzerine sürülür ve susam serpilir 200derece fırında pişirilir.



yoğurtlu taze fasulye salatası


malzemeler
500 gr ince fasulye(börülce gibi olan)
5-6 ym kaşığı yoğurt
2 ym kaşığı mayonez
2 tane sarımsak rendelenmiş
1 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Fasulyeleri temizledikten sonra tuzlu suda diriliğini yitirmeden haşlayın süzün. Karıştırma kabına alın ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyin. Resimde görüldüğü gibi ben dilimlenmiş bebe turp ve maydonozla süsledim.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top