5 Temmuz 2010 Pazartesi

0

zeytinyağlı enginar

malzemeler
8 adet temizlenmiş enginar (kararmaması için limonlu suda beklemeli)
1 adet patates minik doğranmış
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç minik doğranmış
1 adet soğan yemeklik doğranmış
yarım limon suyu
4 ym kaşığı zeytinyağ
yarım demet dereotu
tuz

hazırlanışı
Soğan ve havuçları zeytinyağında soteleyin. patatesleri, bezelyeyi, tuzu ekleyip enginarları üzerine ters çevirin enginarların üzerini geçecek kadar su, ince kıyım dereotunu ve limonunu ekleyip pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp garnitürünü enginar çanaklarının içine pay edin. Buzdolabında biraz dinledirip servise öyle çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top