21 Kasım 2010 Pazar

0

ananaslı pasta, çikolatalı torte, şeftalili torte, kurabiye, börek

Birbirinden nefis lezzetleriyle birden çok tarifler... Cuma günü bizim kontakstelle günümüz Türkiye'li kadınların buluştuğu yer. Her yöreden her bölgeden gelenlerimiz var. Ve atom karınca Lülfer'le (kontakstellenin türk şefi, Türklerden başka, arapların, isviçrelilerin, güney amerikalıların da kendi günleri var)  kararlaştırıp herkez bişeyler yapsın getirsin şölen havasında bayram kutlaması yapalım dedik. Ve gerçekten de öyle oldu. Bol tarifli bir post olacak gerçektende hepsi birbirinden lezzetliydi sanırım görüntüleri de aynı şeyi söylüyor :)
benim yaptığım ananaslı pasta, tarifini mutlaka eklememi istedi arkadaşlarım çoook beğenildi.

malzemeler
4 büyük yumurta
3 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı margarin
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt

ayrıca
1 adet dilimlenmiş taze ananas yada konservesi
1 pk tarifine göre hazırlanmış vanilyalı puding  (1 çay bardağı sütü eksik kullanın koyu olsun)
1 pk sade kremşanti
rende hindistancevizi

hazırlanışı
Yumurtaları şekerle beraber krema oluncaya kadar çırpın. İçine yoğurt, margarin, ekleyin kaışana kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip üzeri göz göz olana kadar çırpın. 26cm.lik kalıba kağıt serin yada hafif yağlayıp 180C de pişirin. Üzerine elinizle vurduğunuzda tok tok ses geliyorsa pişmiştir. Elinizi üzerine vurduğunuzda mutlaka anlarsınız pişip pişmediğini bir püf noktası :)

Pandispanya soğuduktan sonra çok pişmiş yerleri var ise traşlayın ikiye bölün (söylemesi ayıp 4'de bölmeye bile çok müsait oldu:) katları sütle ısıtın. Soğumuş pudingi arakata sürün. İkinci katı kapatın puding mutlaka artmıştır. Üzerine kalan pudingi sıvayın. Krem şantiyle kaplayın (beyaz kremşanti daha iyi olur benim evde kalmamış çikolatalısıyla kapladım) Yan ve üzerini komple hindistancevizi rendesiyle sıvayın. En üstede dilimlediğiniz ananası yerleştirin. İsteğe bağlı kiraz şekerlemesiyle süsleyin.

çikolatalı torte Adıyaman'lı arkadaşımız Kader'in elinden özellikle çocuklar bayıldı.

malzemeler
200gr margarin
300 gr un
300 gr şeker
200 gr çekilmiş badem tozu
4 adet yumurta
5 ym kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 su bardağı süt

ayrıca
250 gr çikolata
200 ml krema

30cm.lik kalıp için (yada tepsi)

hazırlanışı
Şeker, yumurta, margarin krema oluncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyin güzelce çırpın. 30cm. lik tepsiyi hafif yağlayın ve karışımı dökün. 180C fırında pişirin. Çikolatayı krema ile eritin. Torte soğuduktan sonra ılınan çikolatayı üzerine gezdirin her yerini spatulayla kaplayın. Üzrine hindistancevizi rendesi serpin.
  
şeftalili torte tek rakibimdi :) ananaslı pastayla kıyasıya yarıştı :) herkez tarifini alabilmek için kağıt istedi bende yok tarifleri yemek bir aşk'ta dedim :)
Tokatlı arkadaşımız Yıldız'ın elinden

malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 pk vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 ym kaşığı yoğurt

içi için
1 su bardağı kırılmış ceviz içi
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
4 adet soyulmuş küp küp doğranmış şeftali yada 1 büyük karışık meyve konservesi
yada herhangi bir meyve

hazırlanışı
Hamur malzemelerini iyice karıştırıp güzelce yoğurun. 30 dk dinlendirin. Hamuru bir parça ayırıp. 26cm.lik yada 28cm.lik bir kalıbın içine hamuru yanları dahil yayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp içine yayın. Üzerine hamurdan şeritler yapıp kafesler oluşturun 180C fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.

Adanalı arkadaşımız Belma'nın elinden mercimek köftesi

buda başka bir mercimek köftesi Sivas'lı arkadaşımız Züleyha'nın elinden
yine Züleyha'nın elinden peynirli hazır yufkadan börek

resimde görülen bayan Lülfer benim eserim bende gözükmeliyim diyerek hepimizi güldüren neredeyse haftanın 7 günü çalışan atom karınca, hemde o bir anne :) yoğunluğunu artık siz düşünün hep telaşlı hep koşuşturmacalı :) hızını yakalayabilene aşk olsun:)

bu nefis turşu kavurması ve makarna salatası Samsun'lu arkadaşımız Ayşegül'ün elinden

olamzsa olmaz kısırımız Tokat'lı arkadaşımız Gülhan'ın elinden

yine Gülhan'ın elinden cevizli un kurabiyesi


cevizli un kurabiyesi
malzemeler
250 gr yumuşak margarin
5 ym kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz yada fındık kırığı
aldığı kadar un

hazırlanışı
Margarinle pudra şekerini iyice karıştırın.cevizle un koyun güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. 180C de pişirin üzeri beyaz kalacak çok fırınde çok bırakmayın.

fındıklı kurabiyeler Bayburtlu arkadaşımız Fatma'nın elinden

fındıklı kurabiyeler
malzemeler
150 gr margarin
100 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
2 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı nişasta
aldığı kadar un
1 su bardağı çekilmiş fındık

hazırlanışı
Un, nişasta, kabartma tozu hariç diğer malzemeleri mikserle güzelce çırpın. Katı malzemeleri ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapın. Üzerlerini çırpılmış yumurta beyazına sonra fındığa bulayın. 200C fırında pişirin.

el açması nefis börekler Denizli'li arkadaşımız Emel'in elinden iki farklı iç malzeme uygulamış rulo yaptıklarına patatesli harç, düz böreği ise kurban kıymasından harç yapmış nefistiler..

hamur malzemesi
2 yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 çy kaşığı tuz
1 su bardağı su
aldığı kadar un (yaklaşık 750 gr)

hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırın. Yoğurun. 10 parçaya bölüp bezeler hazırlayın. Bezeleri tabak büyüklüğünde açarak  üzerlerine oda ısısında beklemiş tereyağ yada margarin sürülür. Masaj yapar gibi yedirilir. Üstüste konarak beşerli açılır. Tepsiye yerleştirilir ortasına istenilen iç harcı konur diğer bezelerede aynı işlem uygulanır harcın üzerine açılan hamur kapatılır. Yumurta sarısı ve yağ çırpılıp üzerine sürülür. Susam yada çörek otu serpilip 180C fırında pişirilir. 
nice güzel bayramlara hep beraber inşallah...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top