22 Kasım 2010 Pazartesi

0

baklava

Aynı hamurdan tek tek yufka açarak da yapabilirsiniz. 10'lu açmak tabiki çok daha kolay ve zaman almıyor. Kolay baklava bu olsa gerek :)
Fotoğrafını çekerken şerbetini yeni dökmüştüm daha çekmemiş hali, sonrada bir daha resimleyemedim. Ama genel anlamda fena değildi. Biz beğenerek yedik nede olsa ev yapımı.. Baklava şekli nasıl verilir? fotoğraflarda anlatmaya çalıştım umarım işinize yarar :)
                                                               el açması baklava
malzemeler
2 yumurta
1 aida çay bardağı yoğurt
1 aida çay bardağı süt
1 aida çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
çeyrek limon suyu
aldığı kadar un
yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak

ayrıca
çekilmiş ceviz, miktarı size bağlı ben 400gr badem ve ceviz kullandım
3 ym kaşığı şeker (cevizle karıştırılacak)
250 gr margarin
açmak için nişasta

şerbeti için
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
çeyrek limon suyu 

şerbetinin çoğunu sonradan çekiyor sos kıvamında dibinde kalıyor...

hazırlanışı
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurun (karbonatı limon suyunda çözdürüp ekleyin) 30 dk dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde 30 beze yapın 10 adet ilk önce pasta tabağı boyutunda açın. Aralarına 1 kaşık nişasta koyun. Üstüste alarak merdaneyle açın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine ceviz serpin diğer bezelerede aynı işlemi uygulayın. En üste yanılıpda aman ceviz serpmeyin:) İstediğiniz şekilde kesin. Margarini eritin Baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirin. 200C fırında fansız olarak pişirin. İkisinden biri soğuk olmak üzere şerbetini üzerine dökün.

Şerbeti için
Su ve şekeri karıştırın. Kaynama noktasından sonra 20 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top