19 Kasım 2010 Cuma

0

İnsanlığın devrik cümleler ile imtihanı

İnsan evladı bu fani aleme sınav için gönderilmiştir, aynen kabul ediyorum. Sınavın mahiyeti nedir ne değildir öyle tam olarak bilmiyoruz. Yani sorumlu olduğumuz bazı kitaplar olduğu söyleniyor. Ben de kutsal twitlerin yalancısıyım, geçen @allahcc demişti kitabın tamamından sorumlusunuz diye. Kitap derken galiba bir de açıklama getirmişti işte hıristiyanlar ve museviler kitaplarının ilk bölümünden, müslümanlar tamamından sorumlu diye.. Ama sonuç değişmiyor ve tam olarak nelerden sorumlu tutulacağımız bilinmiyor. Rivayet muhtelif.

Bunlardan biri de insanlığın devrik cümleler ile imtihanı. Bu rivayete göre her fani kul hayatının bir döneminde derdini cümleleri beşer beşer devirerek anlatacakmış. Kimileri bu sınavdan salimen çıkarken, kimileri de devirdikleri cümlelerin altında kalacaklarmış. Sonra da mızıldanacaklarmış "kimse beni anlamıyor:((((" diye.

Rivayetin fena feci kısmıysa şöyle bi şey: Bazıları sadece devrik cümlelerin oynaşı olmakla kalmayacak, bir de bu cümleleri tren misali kıç kıça bağlayıp dağ tepe aşıracakmış. O kadar uzun ve o kadar devrik cümleler kurarak, tarifsiz anlaşılamamalarını ve bunun bünyelerinde yarattığı tahribatı ve ruhlarının aslında araflarda telef olduğunu vs vs. anlatacaklarmış ki.. görüldüğü üzere, tanımı bile mümkün olamayacakmış.

Özet ve beklenen çemkirme: Sekiz paragraf yazı yazan ve sekizinde de ilaç için bir tane düzgün cümle kurmayan arkadaşım: Hakikaten anlaşılmazsın, bu fasılda gayet haklısın. Anlaşılmazsın, çünkü: Öyle senin özüne vehmettiğin gibi derin duyarlı duygusal acılı hazanlı bi şey bi şeyli değilsin. Şu alemde görüp göreceğim en düz adamsın, en düz kadınsın. Anlaşılmıyorsun, çünkü çok ama çok sıkıcısın. O kadar sıkıcısın ki insanlara ayıp ediyorsun.

Haberler ve hava durumu: Hiçbir alakası yok, öylesine salladım.

Örnek olabilir gibi duruyor, deneyecem: "susuzluğumu sessizliğime susturup incindiğimi fısıldadım köşe yastığının uykusuna... aldı beni düşlerimin kıyısından emanet etti gündoğumlarının sessizliğine, kırıldım... tenimdeydin oysa, oysa her anımdın ve her sessizliği yanan canımın... uzatsam ellerimi kumsalın deniz özleminden, dökülse tek tek kum taneleri incinen geceye..."

(Ve bu böyle sekiz paragraf daha devam eder)

Essah mı resmi açıklaması: Tamam biliyorum ivrenç ama dayanamadım. Böyle yazılar okuyunca aklımdan geçene ve yüzümüm aldığı şekle en şükela örnek buydu yeminle.

Üç nokta imtihanı: Örnek metni yazarken fark ettim ki, bu cümleler üç nokta olmadan devrilemiyor. İnsan evladının devrik cümlelerle imtihanının barajı bu oluyor galiba. Bu fasılda rivayet şunu diyor: Sen istediğin kadar cümle devir, ama o cümlelerin sonunda üç adet nokta hizaya girmediyse önünde sonunda sınavı geçiyormuşsun! hahah..
Ama üç nokta laneti peşini bırakmıyorsa sınavdan çakıyormuşsun. Böyle tepe üstü tepe sersemi tepe tepe çakıyormuşsun.

Neyse boşver notu: Çok fena gıcığım:/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top