28 Kasım 2010 Pazar

0

Sağlık Bakanlığı obeziteye savaş açtı!

Savaşa üniversiteli gençler de dahil oluyor.

Sağlık Bakanlığı, obezite ile savaşa üniversite gençlerini de dahil ediyor. Bakanlık üniversite öğrencileri arasında 'Obezitenin Önlenmesi ve Fiziksel Aktivitenin Teşviki' konulu reklam yarışması düzenliyor.

Sağlık Bakanlığı, üniversite öğrencilerinde, günümüzün en büyük sağlık problemlerinden biri olan obeziteye karşı bilinç oluşturarak, farkındalık amacıyla 'Obezitenin Önlenmesi ve Fiziksel Aktivitenin Teşviki' konulu reklam yarışması düzenliyor.
Yarışma ile obezitenin ve hareketsiz yaşamın getirdiği sakıncaların, mesajlarda çok fazla korku öğeleri vermeden, eğlenceli bir şekilde anlatılması ve toplumu fiziksel aktiviteye teşvik etmek hedefleniyor.

Yarışmada, reklam ajansı başına birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye bin TL ödül verilecek. Son teslim tarihi 15 Şubat 2011 olan yarışmada; beğenilen reklam çalışmalarından 10 tanesi, daha sonra belirlenecek bir tarihte Sağlık Bakanlığı'nda seçici kurula sunum yapacak.

"ÇOCUKLAR ANNE MUTFAĞI YERİNE HAMBURGERİ TERCİH EDİYOR"
Obezite ile ilgili bazı bilgilere de yer verilen yarışma duyurusunda, "Modern toplumun en büyük handikaplarından olan zaman kıtlığı probleminden dolayı Türk aile mutfağı normalde çok fazla kalorili ve sağlıksız gıdalardan oluşmamışken, modern yaşamdaki zamansızlığın da etkisiyle fastfood kültürü de iyice yaygınlaşmış ve bu fastfood kültürü gitgide topluma, özellikle çocuk ve gençlere yerleşmiştir. Annemizin mutfağı denilen mutfakta özellikle zeytinyağlı sağlıklı yiyecekler fazla şekilde yer tutarken, çocuklar bu yemekleri artık tercih etmemekte ve birçok hastalığa yol açan (kalp-damar-kolestrol gibi) hamburger, pizza, kola, cips gibi gıdalar tüketilmektedir." denildi.

2015 YILINDA DÜNYADA 700 MİLYON ÜZERİNDE OBEZ OLACAĞI TAHMİN EDİLİYOR
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada 400 milyonun üzerinde obez ve yaklaşık 1.6 milyardan fazla kilolu birey bulunuyor. 2015 yılında bu rakamın sırasıyla 700 milyon ve 2.3 milyara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre; Türkiye'de kadınların şişmanlık oranı Avrupa ortalamasının (yüzde 20) çok üzerinde, yüzde 46 gibi çok ciddi bir rakamda. Avrupa'da erkekler şişmanlıkta yüzde 15'i bulurken, Türkiye'de yüzde 16 civarında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top