29 Kasım 2011 Salı

0

peynirli yumurtalı patlıcan kızartması

Çanakkale'nin en sevilen yemeklerinden biridir peynirli yumurtalı patlıcan kızartması bende, çok ama çok severim:) Annemde sevdiğimi bildiği için ben yanındayken mutlaka yapar istememi beklemez, kaç yaşında olursam olayım onun halen başak renkli, saçları lacivert kurdelalı minik küçük kızıyım ben.. Bizler içinde öyle değilmi çocuklarımız gözlerimizde hiç büyümüyor dünya onların ekseninde dönüyor.. Onların çocukları da onlara öyle ocak bu düzen böyle devam edecek:)

Tarifi çok kolay bizim patlıcanlarımız 1 kiloydu 3 büyük yumurta ve 200 gr kadar yağsız beyaz peynir kullandık miktarı istediğiniz şekilde kullanın. Börek kıvamında nefis bir lezzet. İsterseniz sosda yapabilirsiniz. Yoğurdun susuz kısmını kullanıp bir iki diş ezilmiş sarımsak ince kıyım dereotu, taze nane, biraz köri, bir kaç damla zeytinyağ ve tuz bu kadar..

Patlıcanları yıkayın alacalı soyun birer santim kalınlığında doğrayın. Sonunu tam kesmeden ayrılmayacak şekilde ikiye bölün. Tuzlu suda bekletin hırpalamadan durulayıp kurulayın. İçine ezilmiş maydonozlu yağsız peyniri yerleştirin. Patlıcanın üzerine hafif bastırın.

Çırpılmış yumurtaya bulayarak sıvıyağda kızartın.  Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top