29 Kasım 2012 Perşembe

0

etli pazı sarması

etli pazı sarması
Aynı asma yaprağı gibi iç hazırlayıp sarıyorsunuz.. Asma yaprağına alternatif olarak pişirebilirsiniz. Bence çok da lezzetli oluyor. Bulgur, mısır yarmasından da iç yapabilirsiniz..
malzemeler
2 demet pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
3 tane kuru soğan
300 gr yağlı kıyma
yarım demet maydonoz
yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı domates püresi (yazdan hazırladıklarımız)
2 ym kaşığı zeytinyağ
tuz
hazırlanışı
Soğanları temizleyin çok ince yemeklik doğrayın. Pirinci 3-4 su nişastası gidene kadar yıkayın. Yeşillikleri ince kıyın. Diğer malzemeleri ve yarım çay bardağı su ekleyip harcı güzelce karıştırın.
Pazıları temizleyin kaynar suya sokup çıkarın hemen soğuk suya tutarak soğutun. Pazı yaprağı büyükse boylamasına ikiye bölün damarını çıkarıp iç harçtan koyarak sarın.
Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağ eritin (yada 3 yemek kaşığı zeytinyağ) 1 yemek kaşığı salçayla kavurun. (isteğe bağlı kaburga kemiği dizip pişirebilirsiniz) üzerine sarmaları dizin. Sarmaların hizasında sıcak su koyup üzerine ağır tabak kapatıp önce orta sonra kısık ateşte pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top