1 Temmuz 2010 Perşembe

0

zeytinyağlı bamya

Annemin ellerinden zeytinyağlı bamya şu yapışkan şeyi var ya kimileri o yüzden sevmez annemin yaptıklarında ise bi damla olmaz. Fotoğrafı gösteriyor zaten :) Hepimiz biliriz nasıl temizleneceğini bamyaların, sadece yeni başlayanlar için önerebilirim. Bamyaların kuppelerinden derin girmeden yuvarlayarak kesin. Derin girer yada kuppeyi döndürerek kesmeyip direk kesip atarsanız yapışkanı yemeğe akar.

malzemeler
500 gr temizlenmiş bamya
2 adet soğan
3 adet domates
4 ym kaşığı zeytinyağ
yarım limon
tuz

Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin domatesleri ilave edip biraz daha soteleyin. Limonu sıkıp 1 su bardağı su koyup kaynatın tuzunu ekleyin  ve içine bamyaları koyun. Kısık ateşte pişirin. Suyu az gelirse kaynayan sudan ilave edebilirsiniz. Suyun önceden konması yapışkan olmaması için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top