13 Ekim 2010 Çarşamba

0

doğumgünü pastaları, uğurböceği ve kelebek

Tarifleri vermenin vakti geldi... İlk olarak doğumgünü partimizin assolistine öncelik verdim :)

uğurböceği pastası

malzemeler
1 su bardağı yoğurt
4 büyük yumurta
1 pk kabartama tozu
3 ym kaşığı margarin
1.5 su bardağı şeker
3 su bardağı elenmiş un

ara katı için
2 pk kremşanti tarifine göre hazırlanmış
250 gr frambuaz
üst kaplaması için 200 ml krema koyulaşana kadar çırpılmış
(süslemelerini ben marzipan kullanarak yaptım, şeker hamuru kullabilirisiniz kendiniz yapacaksanız tarifi pastalar kısmında var)
hazırlanışı

Margarin, yumurta, şeker krema olana kadar çırpılır. İçine yoğurt eklenir karışana kadar çırpılır un ve kabartma tozuda eklenip üzeri göz göz olana kadar çırpılır. 26cm.lik kalıb margarinle hafif yağlanıp 200C fansız şekilde fırında pişirilir.
Soğuyan pandispanyayı üçe bölün. Eğer fazla pişen sertleşen kısımları var ise traşlayın o kısımlardan arındırın.  Ara katlarını sütle ıslatın. Çukur bir karıştırma kabının yada salata kasesinin içine streç yayın, ilk katı koyun kremşanti sürüp meyveleri serpin üç katıda bu şekilde uygulayın. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
Kalıptan çıkarıp üzerine kremadan sürün. Masanın üzerine pudra şekeri eleyin kullanacağınız kırmızı malzemeyi iyice yoğurun 1 cm kalınlığında elenmiş pudra şekerinin üzerinde açın. Pastanın üzerine yayıp kaplayın. Bir parça siyah hamurdan açıp benekleri hazırlayın yuvarlak parçaları belli aralıklarla ıslattığınız fırçayla hafif nemlendirip yapıştırın. Başı için bir muffini kullanın marzipanla kaplayın göz ve ağzını yaptıktan sonra bir kürdanla gövdeye iliştirin. İki kürdan yardımıyla antenlerini yapın :)
İsteğe bağlı yeşil yapraklar hazırlayıp kenarlarına yerleştirin.

kelebek pasta

malzemeler
1 pk hazır kakaolu pandispanya (kendiniz yapmak isterseniz pastalar kısmında, tiramisunun pandispanyasını yapabilirsiniz)
ganajı için
200 ml krema
200 gr çikolata
kremayı ısıtın içine çikolataları kırın, eritin buzdolabında 2 saat bekletin
2 su bardağı damla çikolata
1 pk çikolatalı kremşanti

hazırlanışı
Pandispanya katlarını sütle ıslatın ara katına çikolata ganajını yayın üzerine damla çikolatayı serpin en üstünü kremşantiyle kaplayın. Pastayı tam ortadan ikiye bölün ters taraflarını birleştirin. Üzerine yeşil marzipan kullandım tercih sizin marzipan yada şekerhamuru. Pudra şekeri elenmiş masada malzemeyi 1cm kalınlığında açın pastaları kaplayın dilediğiniz gibi süsleyin.
özellikle bu pastaya herkez bayıldı. Yok yok uğur böceğide çok lezzetliydi :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top