2 Ekim 2010 Cumartesi

0

spaetzle

Daha önce bu yemeğin kremalı tavuk tarifini verip spaetzlenin tarifi sonra demiştim. Sonra olunca tarifler hep kalıyor o dikkatimi çekti. Ve daha da geç olmadan reçeteyi paylaşmak istiyorum. Bu yemek, et ve tavuk yemeklerinin yanında makarna ve pilava alternatif oluyor. Çok lezzetli hiç de zorluğu yok akışkan bir hamur hazırlayıp 10 dk da servise çıkarabiliyorsunuz. Rendeye benzer bir aparatı var illaki şart değil kevgirden de çok rahat akıtabilirsiniz. Kepçeyle kevgire koyun üzerinden yemek bıçağı ile geçerek sıcak suyun içine akıtın. Unutmadan, spaetzlenin sebzelisi de yapılıyor  başka bir sefere onu da yaparız. Hep makarna pilav olmaz derseniz İsviçrenin bu güzel yemeğini deneyebilirsiniz. Afiyetle...
malzemeler

6 adet yumurta
450 gr un
200 ml su
1 çay bardağı irmik
tuz

hazırlanışı
Malzemeleri iyice karıştırın. (pişmemiş kekin, koyu kıvamlısı gibi olacak) Kaynatılmış bol suya bulyon atabilirsiniz yada tuz. Suyu ocaktan alın ve hızlı hızlı hamuru suya akıtın. Arada karıştırın yapışmasın. 5 dakika kadar kaynatın. Süzün. Tavada 3 kaşık tereyağını eritin (istediğiniz her hangi bir yağ) spaetzleleri içine atın ve kavurun. Mutlaka soslu bir et yemeği ile servis yapın.

dumanı üzerinde


Buda roka salatası hiç bir özelliği yok spaetzlenin yanına yapmıştım sayfaya renk versin diye ekledim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top