18 Ekim 2010 Pazartesi

0

üç renkli salata ve makarna salatası

Üç renkli salata, sunumu çok şık hatta bir çok misafirim pasta sandı :) Kırmızı pancarı hazır kavanoz da alıp kullanabilirsiniz yada taze. Taze kullanmak isterseniz 650 gr pancarı soyun hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Küçük küçük doğrayın sirke, limon, zeytinyağ, tuz ekleyip tatlandırın.

malzemeler

650 gr. Kırmızı pancar
5 adet patates
4 ym kaşığı mayonez
1 su bardağı süzme yoğurt
4 adet havuç
1 adet limon suyu
1 diş sarımsak
zeytinyağ
tuz

hazırlanışı

Kırmızı pancarı küçük küçük doğrayın. Zeytinyağ, limon, tuz tatlandırın. Kalıbın alt kısmına yayın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın. Ezin, mayonez, 1 ym kaşığı zeytinyağ, yoğurt, limon suyu, tuz karıştırın. pancarların üzerine yayın.
Havuçları rendeleyin. 4 ym kaşığı zeytinyağda sarımsakla berabar soteleyin. Tuz ekleyip karıştırın. Patateslerin üzerine yayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Kalıptan ters yüz ederek çıkarın. Zevkle renklerin dans edişini seyredin :)

üç renkli patates salatası


makarna salatası, çocuklara yaptığım için içine fazla bir şeyler karıştırmadım. Gözlemlerime göre çocuklar aslında içinde hiç bir şey istemiyor. Sadece bezelye ve havuç koydum.

malzemeler

250 gr makarna haşlanmış makarna
1 su bardağı yoğurt
5 ym kaşığı mayonez
1 kase haşlanmış bezelye
2 adet küp doğranmış ve haşlanmış havuç
1 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı

Bütün malzemeleri bir kapta toplayın karıştırın. Servis tabağına alın. Üstünü süslememeyi  tercih ettim. Servis yaparken süslerde içine karışacağı için, sade salata olmaktan çıkacaktı. Sadece üzerine taze nane koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top