19 Ekim 2010 Salı

0

krutonlu közlenmiş patlıcan ve tavuklu kereviz salatası

Doğum günümüzün son salata tarifleri patlıcan ve tavuklu kereviz salataları.. Közlenmiş patlıcanları bu şekilde salata yapmak çok değişik oldu. Sunumu da güzel tavsiye edebilirim biraz farklı sunum istrseniz deneyebilirsiniz kuruton yerine küçük parçalara ayrılmış etimek de kullanabilirsiniz. Tavuklu kereviz salatası da zaten bilinen ve sevilen bir lezzet içine fazla bir şeyler katmadım aslında hiç katmadım :) sade oldu. İstenilirse rendelenmiş havuç, yeşillikler, taze soğan eklenebilir.

kurutonlu közlenmiş patlıcan salatası

Malzemeler

1,5 kilo patlıcan
1 paket kuruton
2 su bardağı yoğurt (mümkünse 1bardağı süzme yoğurt)
3 tane taze soğan
4 ym kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
zeytinyağ
karabiber
tuz
közlenmiş kırmızı biber
maydonoz


hazırlanışı

Patlıcanları közleyin kabuklarını soyun küçük doğrayın. İnce kıydığınız taze soğanları, maydonozları, limon suyunu, karabiber ve tuzu ekleyin karıştırın. Kurutonları servis tabağına alın, patlıcanları üzerine yayın. Az bir tuzla sarımsakları ezin yoğurda ekleyin, mayonezi de ekleyin ve karıştırın. Patlıcanların üzerine yayın. Üzerini közlenmiş kırmızı biber ve maydonozla süsleyin.

tavuklu kereviz salatası

malzemeler

3 adet kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş kereviz
400 gr haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
4 ym kaşığı mayonez
2 diş sarımsak hafif tuzla ezin
karabiber
1 ym kaşığı zeytinyağ
süslemek için havuç, maydonoz

haırlanışı

Tavukları küçük doğrayın, karıştırma kabına alın diğer tüm malzemeleri ekleyin karıştırın.  Servis tabağına alın, havuçların üç tarafından kibrit çöpü genişliğinde uzun çubuklar çıkarın ve ince dilimleyin bu işlemle çiçek görünümünü alacaklar Maydonoz yaprakları ve çiçek havuçlarla salatanızı süsleyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top