29 Aralık 2011 Perşembe

0

Ekşi Sözlük


Kötü kraliçenin aynası gibi bi yer olmuş burası. Hadi lafın gelişine uyayım: Ben bugün bunu gördüm.. bugün ben burada vicdansızlık gördüm, genç insanların, parçalanan bedenler için bahaneler ürettiklerini, üretilen bahanelerle tatminlerden tatmin beğendiklerini ve hatta sevindiklerini, mutlu olduklarını gördüm.

 Kalkın gece vakti sigara almaya gidin, biranız bitmiş olsun markete bakkala falan gidin yürüyerek. Soğuk içinize işlesin. Ya da kıçınızı kaldırmayın boşverin. Kaçırdığınız en mühim şey misal Behzat Ç.'nin bir bölümü olsun. tamam paranız olmasın, çalışmak zorunda olun, cumartesi bile çalışın. Gelin burada ağlayın söylenin dert yanın. Sonra şunu sorun iki bira iki nefes sigara arası kendinize: Abi nasıl bir mecburiyet dağlardan sınır aşırtıp kaçakçılık yaptırır bir çocuğa? Annenize sorun, o sınırı geçen çocukların annelerine sorun.. bugün bombalarla parçalanan bedenler 15 yaşında, 19 yaşında.. birisi 16 yaşında hastanede. Ağır yaralı.

 Devletiniz olmasın, vatanınız olmasın, dinsiz olun ahlaksız olun hatta.. ama be kardeşim bu kadar vicdansız olmayın.

 Şimdi Ekşi Sözlük kötü kraliçenin aynası. Şimdi bu Sözlük'e bakan memleket, içinin onaylanan karasını görüyor. Senden daha vatanseveri yok diyor sözlük, senden daha akıllısı yok, senden daha bilmişi yok. 

Yıllarca yutturulan haplarımız oldu bizim. Üç cümlelik hamasi ezberlerimiz oldu. Adam olduk sandık ama hapçı olduk sonunda. Anladın mı sözlükçü? Kafan güzel senin, için rahat değil mi? Vicdanın kime neye emanet?

 Yanlışım varsa düzeltin notuyla devam ediyorum..

 ssg, Ekşi Sözlük'ü tasarlarken Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden esinlendiğini söylemişti. O kitapta bir şey daha vardı, aklımda kaldığı kadarıyla özet geçeyim: Hani çok uzaklardaki bir gezegenden, çok ama çok zaman önce gemilere insanları doldurup bizim dünya'ya yollamışlardı. Yolladıkları insanlara söyledikleri şey, 'gezegen ölüyor başka bi gezegene taşınıyoruz' gibi bir şeydi. Oysa aslında o gezegenin ahalisi, gemilere doldurdukları insanlardan kurtulmak istiyorlardı.. ssg'nin o gemilerde kimlerin olduğunu, acaba bir ihtimal, kitabın bu tarafında da esinlenecek bir şey olup olmadığını düşünmesini isterdim, Ekşi Sözlük'ün emanet edildiği kafalara istinaden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top