Malzemeler:
* 1,5 kg kestane kabağı
* 1 kg toz şeker
* Yarım limonun suyu
* 1 kase iri dövülmüş ceviz
* Bir kase kadar sönmemiş kireç
* 1 su bardağı iyice çırpılmış tahin
Yapılışı: Nalburlardan alacağınız sönmemiş kireçi derince bir kaba koyun üzerine bol miktarda su ekleyin,kireçin sönmesini bekleyin, su durulunca, üsteki duru suyu başka bir kaba alın, soyup dilimlediğiniz kabakları içine koyun ve bir gece bu kireç suyunda bekletin. Ertesi gün sudan çıkarın temiz bir su içinde 4-5 saat bekletin, iyice yıkadıktan sonra geniş bir tencere içinde üzerine şekeri dökün ve 5-6 saat bu şeker içinde bekletin, sulanan kabakları tencere ile ateşe koyun,şerbeti ağdalaşana kadar pişirin, kabakları tencereden alın ılıyınca üzerine tahin ve ceviz ile süsleyin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kabağınızın kestane kabağı olmasına özen gösterin.
* Kabağınızı kendiniz doğramak istemiyorsanız, soyulmuş ve doğranmış alın.
* Kabak doğramak maharet ister.
* Kireçi söndürürken çok dikkatli olmalısınız.
* Kireç sönerken belirli gazlar(duman) çıkarır sakın solumayın.
* Kireç sönerken küçük patlamalar olabilir dikkatli olun.
* Kabağınızı bu şekilde yaparsanız çıtır çıtır bir kabak tatlısı elde ederseniz.
* Kabağa en yakın kuru çerez cevizdir. İsterseniz başka çerezlerle ikram yapabilirsiniz.
* Kaymak ve krem şantide yakışıyor.
* Kabağın şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Kabak sulu değilse pişerken biraz su ekleyebilirsiniz.
* Kireçte bal kabağı tatlısı Antakya yöresinde çok yapılmaktadır.
* Bal kabağı çok yararlı bir besindir.
* Mağnezyum deposudur.
* Faydaları saymakla bitmez..
SİNEK KONACAĞI ATI BİLİRMİŞ
![](http://signatures.mylivesignature.com/54488/258/D6A64D321D45056C3394A5EA58706D94.png)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder