26 Haziran 2013 Çarşamba

0

Hindili pilav

Dün ani gelen misafirime hemen hindi etli pilav pişirdim yanına karnıyarık cacık derken ortaya güzel bir şeyler çıktı  ve lafı uzatmadan tarifime geçeyim işte tarifim
malzemelerimiz
pilav için
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı et suyu
1 kilo hindi eti
yapılışı
hindi etini düdüklü tenceremize koyalım üzerini geçecek kadar su koyup etler yumuşayana kadar pişirelim pirincimizi 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletelim pilav tenceremize yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi yağımızı ve tuzumuzu koyup kavuralım hindi etimizin suyundan 3 su bardağı pilavımızın üzerine koyalım pilavımız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim biraz dinlendirelim servis tabağımıza pilavmızı koyalım üzerine didiklediğimiz etlerimizi koyup servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top