27 Haziran 2013 Perşembe

0

PİRİNÇ PİLAVI YAPMANIN PÜF NOKTALARI


PİLAV İÇİN PÜF NOKTALARI :

*Pirinç tuzlu, sıcak su içinde 45 dk.ıslatılır. 
*Pilav yapılacak tencerede yağı kızdırılır,süzülen ve yıkanan pirinçler içine atılarak iyice kavrulur. 
*Pilavlık pirincin taneleri iri olmalıdır.
* İyi bir pilav için su ölçü nispeti çok önemlidir.
* Pirinçin su kaldırma nispeti iyi bilinmelidir.
* Pilavlara etsuyu ilavesi çok yakışır.
* Domatesli pilavlar diğer pilavlara göre daha az su kaldırır.
* Pilavlara konulan şeker ve limon parlaklık ve taneleştirmeyi sağlar.
* İyi bir pilav iyi dinlenmelidir.
* Pilav dinlenmeden karıştırılmamalıdır.
* Dinlenen pilavı karıştırırken tahta kaşık sapı ile tel tel karıştırmalıdır. Yoksa hamur olur.
* İstenilirse kaynayan suyada pirinç salınarak pilav yapılır.
* Suya pirinç salınarak yapılan pilavların yağı sonradan yakılarak konur.
* Pilav tenceresi her evde özeldir.
* Teflon, bakır, çelik gibi tencereler kullanılır.
*Pilavlarınızın yağı az gelirse üzerine yağ yakabilirsiniz. 
*Pilav pirinç ıslatılmadan da yapılır. Bu yöntemle yapıldığında suyu daha fazla konulur.
* Pirinç yağ içinde saydamlaşana kadar kavrulur.
* Su ölçüsü pirinç cinsine göre değişebilir.
* Suyu konulan pilavın önce iyice kaynaması beklenir,sonra altı kısılır.
* Pişen pilavın üzerine kağıt havlu kapatılır. Ateşten indirilir.Sıcak kalması için sofra bezine sarılabilir.

PİLAV ÇEŞİTLERİ

 *Sade Pilav
* Domatesli pilav
* Düğün pilavı (nohutlu ve etli yapılır)
* Süzme pilav 
* Kavurmalı, kıymalı, ciğerli pilavlar 
* Domatesli pilav
* Baş ve beyinli pilav
* Et, paça ve tavuk suyu ile yapılan pilavlar.
* İç pilavlar
* Dolma pilavlar
* Midyeli pilavlar.
* Zeytinyağlı pilavlar.
* Sebzeli pilavlar
* Enginarlı pilav
* Patlıcanlı pilav
* Kuskus pilavı
* Çilav (acem pilavı )
* Yeşilliklerle yapılan pilavlar
* Şehriyeli pilavlar (arpa, tel, yıldız gibi )
* Kestaneli pilav



HER KAŞIĞIN KISMETİ   FARKLIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top