26 Kasım 2013 Salı

0

GAP TURU - Gezi Yazı Dizisi # 1

Efsanevi büyük büsssbüyük blogger olarak sizlere ilk yazı dizimi sunmak isterim (büyük derken, tamamen şakadan ibaret olduğunu belirtmeme gerek yoktur sanırım). Tahmini 10 gün boyunca balayı seyahatimizden yola çıkarak Güneydoğu Anadolu'da gezdiğimiz şehirleri kendi tecrübelerimizle anlatmaya çalışacağım (her şehri ayrı fotoğraflı olarak yayınlayacağım için biraz daha uzun sürebilir). Sizi temin ederim ki, kesinlikle coğrafi, teknik ve nüfus bilgileri bulunmayacak :) Tamamen o şehirlerdeki güzel anılarımızı paylaşıp, biraz da bilgim dahilince genel konulardan bahsetmeye çalışacağım.

Balayı deyince akla romantik, mümkünse denizli güneşli ve bol dinlenmeli bir tatil gelir. Bizim neyimiz beklendik ki balayımız beklendik olsun, kalktık Güneydoğu Anadolu Turu'na gittik (Tarih, 19 Mayıs 2012). Romantik desen değil, deniz yok, Mayıs ayında bile leş gibi güneş var tepende, sabah 6'da kalkıp akşam 10'da otele varış, her gece bavul toplayıp ertesi gün başka otelde kalmak derken dinlendirici de değil... Biz yaptık oldu! Diyelim ve kapatalım :)

* Yola çıkış fotoğrafımız. Havalimanına gitmek üzere turumuzun servisine bindik. Yorgunuzzzz....



Gezici görücü bir çift olunca balayımız için de farklı bir alternatif düşünmüştük. Gezili bir tatil istediğimizden emindik. Yurtdışı için vizeler, geldiler gittiler, masraflar derken bir de evlilik hazırlıklarının koşturmacasına bunu da katmayalım dedik. Güneydoğu Anadolu Turumuzun (Tur listelerinde GAP Turu olarak geçiyor) detaylarını sizlerle de paylaşmak isterim ki belki siz de balayınızda oralara gitmek istersiniz! :)) (arkadan hafif ses: yapmayın, yapmayınnn)

Öncelikle turumuzu Tatil Sepeti'nden satın aldık. Gittiğimiz bütün tatillerde bu siteyi tercih ediyoruz, çalıştığı tur şirketlerini güvenilir buluyoruz ( TATİL SEPETİ İÇİN TIK TIK ). Ayrıca ileride tur şirketiyle yaşadığınız problemlerde direkt muhattabınız Tatil Sepeti oluyor ve sizin haklarınızı koruyor. Tur alternatiflerini incelerken tamamen tesadüf olarak Touristica'ya denk geldik ve turumuzu satın aldık ( TOURISTICA İÇİN TIK TIK ).

Touristica'dan çok memnun kaldık. Aman diyeyim, hiçbir kuruma referans olmak istemem, biz iyi turlarına denk gelmişizdir, bilemem. Sizler de kendi kriterlerinizce araştırın, ona göre karar verin. Hem rehberimiz, hem kaldığımız oteller, uçak organizasyonları, şehir içi transferler çok başarılıydı. 


* Turumuz boyunca güzel, konforlu otobüslerle yolculuk yaptık



Umarım bu konudan sıkılmazsınız, zira bir süre Gezi yazılarımla kafanızı şişireceğim...

Okurken keyif almanız dileğimle!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top