19 Mart 2012 Pazartesi

0

AĞLAYAN KEK


MALZEMELER
3 YUMURTA
3 FİNCAN ŞEKER
3 FİNCAN UN
1 FİNCAN SÜT
1 KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
3 KAŞIK KAKAO

KEKİN ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN BİR BARDAK SÜT

1 PAKET KREM ŞANTİ
1 BARDAK SOĞUK SÜT

1 PAKET ÇUKULATA SOSU
2,5 BARDAK SÜT

YAPILIŞI

BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIP KEK UZUN BORCAM TEPSİYE DÖKÜLÜR. 160 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR. KEKİ FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA ÇATALLA HERYERİ DELİNİR 1 BARDAK SÜT KAŞIK KAŞIK KEKİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. KEK SOĞUMAYA BIRAKILIR.

KREM ŞANTİ VE SÜT MİKSERLE ÇIRPILIP KÖPÜRTÜLÜR SOĞUYAN KEKİN ÜZERİNE YAYILIR

PİŞİRİLEN ÇUKULATA SOSUDA KREM ŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR. BİR GECE DOLAPTA BEKLETİLİR. ÜZERİNE TOZ FISTIK, HİNDİSTAN CEVİZİ YADA FINDIK DÖKÜLEREK SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top