30 Mart 2012 Cuma
0
Bu pratik böreği annemden öğrenmiştim..Misafir geldiğinde çayın yanına şipşak yapardı ,Genç kızlık dönemlerimde de mutfağa çok meraklıydım.Annemi izler ,bir şeyler öğrenmeye çalışırdım.Bu arada annem de çok beceriklidir haaa..
Annemin yemeklerini kimsenin yemeklerine değişmem..Değme aşçılara taş çıkartır. Maşallah Annecim sana ..
TAVADA KOLAY BÖREK
MALZEMELER
2 yada 3 yufka (Teflon tavanızın büyüklüğüne göre siz ayarlayın)
Lor Peynir
Maydanoz
Su
Yağ
YAPILIŞI
Öncelikle peynirli maydanozlu iç harcınızı hazırlayın.Yufkayı tezgaha açıp,ortadan ikiye enlemesine bölün.
Geniş tarafına iç harcınızı yayın .Yarım yufkayı rulo halinde sarıp yuvarlayarak yağlanmış tavanın ortasındaa yerleştirin.Diğer yarım yufkalarıda rulo halinde sararak tavanın ortasındaki böreğin etrafına dolayın.Bu şekilde tavayı tamamen doldurun.Su ve Sıvı yağlı karışımı böreğin üzerine dökün.(3 yufka için yarım su bardağı su ve çeyrek su bardağı yağ) kullandım.Yufkanızın adedine göre siz ayarlayın. Kısık ateşte pişirin.Alt kısmı piştiğinde servis tabağını kullanarak ters çevirin .
Sıcak sıcak dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
TAVADA KOLAY BÖREK
Bu pratik böreği annemden öğrenmiştim..Misafir geldiğinde çayın yanına şipşak yapardı ,Genç kızlık dönemlerimde de mutfağa çok meraklıydım.Annemi izler ,bir şeyler öğrenmeye çalışırdım.Bu arada annem de çok beceriklidir haaa..
Annemin yemeklerini kimsenin yemeklerine değişmem..Değme aşçılara taş çıkartır. Maşallah Annecim sana ..
TAVADA KOLAY BÖREK
MALZEMELER
2 yada 3 yufka (Teflon tavanızın büyüklüğüne göre siz ayarlayın)
Lor Peynir
Maydanoz
Su
Yağ
YAPILIŞI
Öncelikle peynirli maydanozlu iç harcınızı hazırlayın.Yufkayı tezgaha açıp,ortadan ikiye enlemesine bölün.
Geniş tarafına iç harcınızı yayın .Yarım yufkayı rulo halinde sarıp yuvarlayarak yağlanmış tavanın ortasındaa yerleştirin.Diğer yarım yufkalarıda rulo halinde sararak tavanın ortasındaki böreğin etrafına dolayın.Bu şekilde tavayı tamamen doldurun.Su ve Sıvı yağlı karışımı böreğin üzerine dökün.(3 yufka için yarım su bardağı su ve çeyrek su bardağı yağ) kullandım.Yufkanızın adedine göre siz ayarlayın. Kısık ateşte pişirin.Alt kısmı piştiğinde servis tabağını kullanarak ters çevirin .
Sıcak sıcak dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder