18 Mart 2012 Pazar
0
MALZEMELER
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzerine :
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI
Öncelikle bir su bardağı ılık sütte bir paket yaş mayayı eritin.Daha sonra zeytin ezmesi hariç tüm malzemelerle mayayı karıştırın.Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru 1 saat dinlendirin.Dinlenen hamurdan cevizden büyük bezeler koparıp elinizde açın.İçine ince bir kat zeytin ezmesi sürün.Rulo biçimimde katlayıp kıvırıp simit şekli verin.Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ,çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN.
ZEYTİN EZMELİ AÇMA
MALZEMELER
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzerine :
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI
Öncelikle bir su bardağı ılık sütte bir paket yaş mayayı eritin.Daha sonra zeytin ezmesi hariç tüm malzemelerle mayayı karıştırın.Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru 1 saat dinlendirin.Dinlenen hamurdan cevizden büyük bezeler koparıp elinizde açın.İçine ince bir kat zeytin ezmesi sürün.Rulo biçimimde katlayıp kıvırıp simit şekli verin.Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ,çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder