18 Mart 2012 Pazar

0

ALMAN PASTASI(MUZLU)







Herkeze iyi pazarlar..Dün akşam çok sevdiğim arkadaşım İlknur ve ailesi misafirimizdi..Biz iki arkadaş Ortaokul yıllarında okulun arkasındaki  pastaneye mutlaka uğrar Alman pastamızı yerdik..Ne güzel günlerdi o günler..
İkimizinde sevdiği bir pasta olduğu için bu buluşmamızın adını ALMAN PASTASI GÜNÜ koyduk..


MALZEMELER
Keki için:
3 Yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet muz

Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin veya Tere yağı

YAPILIŞI

Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtayı ve şekeri kar gibi beyaz olana dek mikserle çırpın.Daha sonra diğer kek malzemeleri ilave edip 22 cm kelepçeli kalıpta  önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kadar pişirin.
Kekiniz pişerken sizde kremasını hazırlayın.Bir tencereye margarin /tere yağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri  alın.Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.Ocaktan alın içine margarin'i /tere yağı nı ve vanilyayı koyup mikserle 5 dakika çırpın.Pişen kekiniz soğuduğunda ikiye bölün  Kekin birinci katına hazırladığınız kremayı sürün.İnce ince dilimlediğiniz muz dilimlerini yerleştirin.Kekin ikinci katını kapatıp pastanızın üstünü pudra şekeriyle kaplayın.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top