28 Mart 2012 Çarşamba
0
MALZEMELER
3 adet yufka
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta+1 yumurta sarısı( biri sosuna ,biri üstüne)
100-150 gr Lor peynir
Çörek otu
YAPILIŞI
Öncelikle süt,yağ ve yumurta karıştırılarak sos malzemesi hazırlayın.1.yufka tezgaha yayın, sostan sürün,Onun üstüne 2.yufkayı serin sostan sürün.Üzerine 3.yufkayı da serin yine sostan sürün.İç harcı yufkanın kenarına yayın Yanlardaki kenarlarını çok hafif kıvırın ve rulo şeklinde sarın.Rulo halindeki böreğinizi 2 cm kalınlığında dilimleyin.Yağlı Kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerilerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin.
AFİYET OLSUN.
PEYNİRLİ RULO BÖREK
MALZEMELER
3 adet yufka
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta+1 yumurta sarısı( biri sosuna ,biri üstüne)
100-150 gr Lor peynir
Çörek otu
YAPILIŞI
Öncelikle süt,yağ ve yumurta karıştırılarak sos malzemesi hazırlayın.1.yufka tezgaha yayın, sostan sürün,Onun üstüne 2.yufkayı serin sostan sürün.Üzerine 3.yufkayı da serin yine sostan sürün.İç harcı yufkanın kenarına yayın Yanlardaki kenarlarını çok hafif kıvırın ve rulo şeklinde sarın.Rulo halindeki böreğinizi 2 cm kalınlığında dilimleyin.Yağlı Kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerilerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder